• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Гаврилов: Маневрите на САЩ в Черно море са опит за разделяне на ЕС и Руската федерация

Гаврилов: Маневрите на САЩ в Черно море са опит за разделяне на ЕС и Руската федерация

/КРОСС/ Маневрите и сплашването от страна на САЩ в Черно море целят да разделят Русия и Европа с „малка война", за резултатите от която Вашингтон не се интересува. Това каза в ефира на телевизия "Русия-24" Константин Гаврилов, ръководител на руската делегация на преговорите във Виена за военна сигурност и контрол на въоръженията.

"Струва ми се, че основната цел на САЩ и режима в Киев, който сега не знае какво да прави, е някак си да отклони вниманието от проблемите вътре в Украйна. А за американците това е да разделят Европа и Русия чрез малка война. какви ще бъдат резултатите. За това всички тези маневри и сплашвания", каза той.
Дипломатът подчерта, че Москва не се поддава на подобни провокации, а ръководството на страната и Министерството на отбраната „знаят за всичко и контролират ситуацията". "Можем спокойно да преговаряме, да убеждаваме, докато дойде един момент, в който те [западните страни] ще си изгубят ума и главите. Ние правим всичко, за да не дойде този [момент]", обобщи Гаврилов.

На 10 ноември руското министерство на отбраната съобщи, че корабите на ВМС на САЩ са пристигнали за участие в многонационалните учения в Черноморския регион, провеждани от обединеното командване на въоръжените сили на САЩ в Европа. Според Министерството на отбраната е имало разрушител с управляеми ракети Porter, танкера John Lenthall l и кораба на щаба на ВМС на САЩ Mount Whitney. Маунт Уитни замина за Средиземно море на 15 ноември след приключването на учението.

Според Министерството на отбраната на Руската федерация подобни действия се превръщат в дестабилизиращ фактор в региона, една от целите им е военното развитие на територията на Украйна. Руските въоръжени сили непрекъснато следят и следят ситуацията, увериха от Министерството на отбраната. Руският президент Владимир Путин отбеляза, че действията на западните страни в Черно море „надхвърлят определени граници".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Във всяка война България Е БИЛА СЪЮЗНИК НА НЕПРАВИЛНАТА СТРАНА. Да погледнем в днешно време към Афганистан и да помислим какво ще стане с нас.

25.11.2021 14:33:17

Анонимен

Вашингтон не се интересува от резултатите от „малката война”, да му мисли малката фронтова държава Българя. Термина „фронтова държава” излезе последно време в лексиката на американския държавен секретар.

24.11.2021 17:13:46

Анонимен

Крадеца вика дръжте крадеца...

24.11.2021 14:15:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.