• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Димитър Стоянов ще участва във Форум за партньорства на ЕС в областта на отбраната

Димитър Стоянов ще участва във Форум за партньорства на ЕС в областта на отбраната

/КРОСС/ Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов ще участва в съвместно заседание на министрите на отбраната и на външните работи на държавите членки на ЕС в рамките на Съвет „Външни работи" в Брюксел, съобщиха от Министерството на отбраната. На заседанието ще бъде дискутиран годишният доклад на Върховния представител по изпълнението на Стратегическия компас за сигурност и отбрана.

На 20-и и 21 март 2023 г. министърът на отбраната ще участва и в първото издание на Форума за партньорства на ЕС в областта на сигурността и отбраната. Планира се такъв форум да се провежда на всеки две години. Целта е повишаване на ефективността и координацията на усилията на ЕС за засилване на сътрудничеството с партньорите по линия на Общата политика за сигурност и отбрана.

Форумът ще започне с дискусии на министрите на отбраната и на външните работи на държавите членки на ЕС и с министрите на отбраната на страните партньори по въпросите на съвместното управление на съвременните предизвикателства пред сигурността в глобален мащаб.

БТА напомня, че предишното редовно заседание на Съвет „Външни работи" на ЕС в Брюксел се проведе на 20 февруари и в него участва служебният министър на външните работи Николай Милков. Тогава акцентът в работата на външните министри на ЕС беше навършването на една година от нападението на Русия срещу Украйна, последиците от войната за Съюза и за света като цяло, както и продължаващата подкрепа за украинския народ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Колкото по-далеч и колкото по-бързо да изчезваме от тоя Боклук.

20.03.2023 01:40:13

Анонимен

Партньори, които са губещи във войната в Украйна.

19.03.2023 21:05:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.