• 20 Яну 2022 |
 •  USD / BGN 1.7250
 •  GBP / BGN 2.3489
 •  CHF / BGN 1.8839
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 0°C

Достъпът до свързаност и цифровите здравни услуги са ключови за успешна цифрова трансформация

Достъпът до свързаност и цифровите здравни услуги са ключови за успешна цифрова трансформация

/КРОСС/ Трябва да посветим усилия върху гарантиране на универсалния достъп до интернет, спазването на основните човешки права и защита на децата онлайн. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Пулев, по време на участието си в Съвет на министрите, формат „Телекомуникации". Форумът се проведе днес в Брюксел.

Заместник-министърът изрази българската подкрепа за съсредоточаване на усилията към отдалечените и слабо населени райони. По думите му цифровото включване в ЕС няма да бъде възможно без развитието на цифрови умения в тези райони. „Важно е да насърчим доверието и увереността на нашите граждани в цифровите технологии и услуги, и по-конкретно, че те са създадени да помагат на човека, а не са срещу неговата воля", добави Александър Пулев.

Ускоряването на цифровата идентичност на гражданите и насърчаването на ползването на сигурни финансови услуги са необходими за успешна цифрова трансформация, добави той. Европейската декларация относно цифровите права и принципи е добра основа за отстояване на европейските ценности на световно ниво.

Българската делегация в съвета подкрепи напредъка в обсъжданията на Регламента за определяне на хармонизирани правила относно изкуствения интелект, Регламента за роуминга, Регламента относно европейска цифрова самоличност (EUeID), Регламента относно електронната неприкосновеност. България подкрепи и общия подход относно Директивата относно мерки за високо общо ниво на киберсигурност.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.