• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Министър Христов: За стабилизирането на пазара на природния газ е необходим цялостен пакет от работещи мерки

Министър Христов: За стабилизирането на пазара на природния газ е необходим цялостен пакет от работещи мерки

/КРОСС/ „Позицията на България, както и на още около 15 други държави, е че за стабилизирането на пазара на природен газ е необходим цялостен пакет от работещи мерки, без да се работи „на парче“. Това каза министърът на енергетиката след извънредното заседание на Съвета на ЕС "Транспорт, телекомуникации и енергетика", част "Енергетика".  До решението за приемане на цялостен пакет от мерки се стигна днес по време на заседанието, в което участваха енергийните министри на Европейския съюз.

По думите на енергийния министър предложеният таван в размер на 275 евро е твърде висок и не би помогнал при кризисните цени на природния газ, които бяха регистрирани у нас през месеците август и септември. „Трябва да се работи в посока към динамичен нефиксиран таван, който да бъде обвързан със световните борси, така че европейските цени да бъдат на едно ниво с всички останали“, заяви Росен Христов. Според него това ще даде известен контрол над цените на природния газ и няма да позволи внедряването на прекалено ниска пазарна цена, която да отблъсне доставчиците и да предизвика недостиг. Енергийният министър подчерта, че динамичният индекс би осигурил най-добра цена за българската индустрия и би гарантирал сигурността на доставките на природен газ.

По неговите думи на заседанието е постигната договореност за следваща извънредна среща на 13-ти декември 2022 г., на която да се приеме цялостния пакет от мерки.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.