• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Световнопризнатият френски цигулар Теди Папаврами гостува на Софийската филхармония

Световнопризнатият френски цигулар Теди Папаврами гостува на Софийската филхармония

Младите руски надежди Абисал Гергиев и Заурбек Гугкаев също ще бъдат част от концерта

/КРОСС/ На 10 юни Софийската филхармония посреща трима забележителни музиканти. Виртуозният френски цигулар Теди Папаврами ще представи Третия концерт за цигулка на Сен-Санс. Младата надежда на руската музика Абисал Гергиев, син на суперзвездата Валерий Гергиев, ще бъде солист на Концерта за пиано от Скрябин. Диригентът Заурбек Гугкаев допълва програмата с любимата на всички увертюра-фантазия "Ромео и Жулиета" от Чайковски. Програмата е част от цикъла „Потомци - следовници" на фестивала „Софийски музикални седмици".

Безброй са наградите, които печели Теди Папаврами в дългата си кариера, започнала на 5 г.одишна възраст. Френският цигулар от албански произход е обявен за „дете-чудо", започнал да концертира на 8 г., а на 15 завършил Парижката консерватория с първа награда по цигулка. След като получава няколко награди (лауреат е на Международните конкурси „Рудолфо Липицер" в Италия и „Сарасате" в Памплона, удостоен е от SACEM с наградата „Джордже Енеску") започва международната му кариера.

Папаврами е концертирал в цяла Европа, Южна Африка, Турция, Япония, Израел с известни оркестри като Симфоничния оркестър на Баварското радио, Бамбергските симфоници, Оркестъра на Париж и на Френското радио, Филхармоничните оркестри на Монте Карло и Лиеж, Симфоничния оркестър на Полското национално радио и др. Свирил е под палката на прочути диригенти като Курт Зандерлинг, Антонио Папано, Кристофър Хогууд, Армин Джордан, Емануел Кривин, Жан-Клод Казадесю и др. Освен забележителен изпълнител, Теди Папаврами има и други арт-увлечения.


Билети за концерта са налични на касата на зала „България" и в Ивентим.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.