• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Калоян Паргов: Достойният труд трябва да гарантира достоен живот

Калоян Паргов: Достойният труд трябва да гарантира достоен живот

/КРОСС/ Човешкото достойнство е на първо място в Хартата на основните права на Европейския съюз. Според нея, признаването на достойнството на хората е основата на свободата, справедливостта и мира в света. На днешния 1-ви май ние от Българската социалистическа партия заявяваме, че достойният труд на работещите трябва да гарантира достоен живот. Това каза лидерът на БСП София Калоян Паргов в словото си по време на първомайския митинг- концерт в Борисовата градина, организиран от БСП.

Той посочи, че в началото на третата декада на 21-ви век отново се налага това да се каже, защото в днешна България хората на труда все още не получават достойна отплата за него.

Паргов честити празника на хората на труда, на левия печат и на стожерите на свободното слово.

„COVID-19 промени не само живота в страната, но и в целия свят. През последната година България мина през извънредно положение, а след това и досега е в извънредна епидемиологична ситуация. У нас настъпиха тежки здравни, икономически, а вече и политически катаклизми", изтъкна председателят на Софийската организация на БСП и допълни, че много хора се сблъскаха със заразата и не всички се пребориха с нея, хиляди загубиха работата и поминъка си, а цели сектори са изправени пред опасността дали ще оцелеят.

„Днес е тъжен празник", констатира Калоян Паргов.

„Но ние, социалистите, не губим кураж. Ще отстояваме достойнството на трудещите се. Ще се борим и за промяната в държавата, която да го гарантира", заяви лидерът на столичните социалисти.

„Нищо не е загубено. Много може да бъде спечелено. От нас зависи да сме силни, единни и сплотени. Такива трябва да сме ние - социалистите", убеден е той.

По думите му в днешния ден не трябва да се забравя и за свободата на медиите.

„България вече е на незавидното 112-о място по свобода на словото в света, като тази година отстъпи още една позиция назад", припомни той и каза, че всяко отстъпление от тази свобода е присъда за държавата ни.

Според него е факт, че през последните години у нас съотношението „качество - тираж" отдавна е нарушено. Нещо повече - жълтата преса е толерирана за сметка на качествената и обективна журналистика.

„Вестник „Дума" продължава да държи фронта. И тук е място да благодарим на екипа и задочно на основателя на вестника Стефан Продев", призова в заключение Калоян Паргов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.