• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Калоян Паргов: Бюджетът на София е рекорден, благодарение на държавата

Калоян Паргов: Бюджетът на София е рекорден, благодарение на държавата

/КРОСС/ БСП гласуваха против вдигането на забраната за внос на украинско зърно на заседанието в четвъртък в парламента. „Темата има няколко аспекта. Първият е политически, касаещ това правителство и формата, който го подкрепя. Това е едно от поредните решения, с които ГЕРБ и ДПС подхлъзнаха ПП и ДБ. От другата страна да погледнем и земеделските производители, които искаха служебното правителство да ги удостои с внимание. Зърното е само на повърхността, тук говорим и за редица други стоки, които ще влизат в България. И тук вече е здравният аспект - чистотата на храна и здравето на потребителите." Това заяви снощи общинският съветник в СОС от БСП Калоян Паргов в предаването „Денят на живо" по NOVA NEWS, по повод гласуването на партията в пленарна зала против вдигането на забраната за внос на украинско зърно.

За качеството на зърното, което пристига у нас, Паргов посочи, че трябва да има организация и проследяване. „Тази стока минава ли транзит като страна член на ЕС, и примерно отива за Австрия, Германия, Италия или Гърция? Или остава в България? Какво количество? Къде и при кого? И това се следи до крайният потребител", добави той.

В четвъртък бюджетът на София беше приет, ситуацията по приемането Паргов коментира: „Г-жа Фандъкова, която приключва с общината, може би трябва да я удостоим с аскер за цялостно творчество с драматизмът, който декларира това. Беше ясно, че ще има подкрепа. Грозно е да спекулираш с очакванията на хората, говоря за делегираните държавни дейности, защото този бюджет е рекорден благодарение на държавата и това, че дава повече пари."

„Това, което предложи БСП на Комисия е да има един отделен доклад, касаещ заплатите, а не да се спекулира предизборно, както го правят ГЕРБ обикновено. Защото много обичат да правят предизборни спекулации и не изневериха на своя стил, с който шантажират софиянци над 15 години", добави той.

Относно защо БСП се регистрира с имената на изключени членове, общинският съветник заяви: „Това е актуалното състояние на БСП, което е валидно. И това актуално състояние регистрира партията. Това дали вътре има изключени хора и какви ли не други случаи това никой не го интересува. Това интересува само БСП." И добави, че всяка партия се ражда с решение на съда и приключва своя жизнен път, като партия, с решение на съда. И самото решение на съда открива дело на партията, което стои в СГС и всяка промяна на партията отваря делото и започва делото по неговото пререгистриране. Делото тръгва и приключва с решение на съда, ако в хода на това дело тази промяна някой я оспорва обикновено се води по-продължително дело и се вижда кой е крив и кой прав.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А защо всички пари се наливат само в София, всички плащат данъци но за развитието на другите градове не се дават достатъчно пари.

18.09.2023 10:31:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.