• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Андрей Новаков: Европейският парламент не е стартъп и не реди кабинети

Андрей Новаков: Европейският парламент не е стартъп и не реди кабинети

/КРОСС/  "Европейският парламент не е стартъп. Там се гласуват неща, които оказват влияние след 10-20 или повече години. Или ги внасяме сега, или гледаме отстрани". Това написа във фейсбук профила си евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Повод за коментара му е твърдение на ПП, че "една от причините да не може да се състави редовно правителство е фактът, че Европейският парламент одобри позиция за изграждане на канала Русе-Варна".

По думите на Новаков ЕП не реди кабинети: "Тази привилегия е за всички, които имат отговорността да са в Народното събрание".

Публикуваме пълния текст:

Прочетох, че според ПП една от причините да не може да се състави редовно правителство е фактът, че Европейският парламент одобри позиция за изграждане на канала Русе-Варна. 

Поемам пълна отговорност. Мъдро и навременно реагираха колегите от ПП на това коварство, хванаха ни. И мен, и още 704 евродепутати от цяла Европа. Бдят те и не позволяват на такива плитки заговори срещу стремежа им към редовно правителство да останат незабелязани.

Според тях проектът е бил мечтата на Тодор Живков. Това, че идеята е от времето на Османската империя и работата по него започва по времето на Н.В. Цар Фердинанд, са дребни вредителски подробности, които няма да позволим да ни пречат на тезата.

Така и така поех отговорност за това безочие да участвам във внасянето на проекти от значение не само за България, но и за нашите евроатлантически партньори, нека поясня:

Това гласуване е крачка към достъп до европейско финансиране конкретно за този проект. Може и да вземем пари от бюджета на ЕС, може и да не вземем. Като гледам как върви напоследък, например с оперативните програми или Плана за възстановяване, такива дребни суми от 10-12 млрд. не си струват усилието на държавата да се напрегне да ги вземе, та може и от другите да се откажем.

Последно:

Европейският парламент не е стартъп. Там се гласуват неща, които оказват влияние след 10-20 или повече години. Или ги внасяме сега, или гледаме отстрани. 

Също така ЕП не реди кабинети. Тази привилегия е за всички, които имат отговорността да са в Народното събрание. И ако сред тях има такива, които не се справят с очакванията на хората, да знаят, че проблемът не е в Брюксел, а в огледалото сутрин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.