• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кирил Добрев: Аз партията заради паметта на баща ми никога няма да предам или продам

Кирил Добрев: Аз партията заради паметта на баща ми никога няма да предам или продам

- Г-н Добрев, защо се кандидатирате за лидер на БСП , какво можете да предложите на партията?
- Защото постепенно спряха да се изпълняват целите, около които се обединихме преди 4 г. - обновление на партията, вземане на решенията вътре в партийните органи, а не незнайно къде, зачитане на ролята и мястото на структурите. И да ви кажа честно, тотално спря диалогът на председателя с ръководните органи. Ще ви дам пример - три години каквито и дебати да е имало, Националният съвет приемаше всяко предложение на председателя. Отказът дойде, когато просто нямаше разговор. Накрая стигнахме до ситуация "няма Национален съвет, няма проблем" Второ - вместо да атакуваме властта в държавата, започна кръгова отбрана на председателския пост, и то с манипулации. Кандидатирам се, защото няма да позволя промяната да се превърне в подмяна. Няма да зарежа нещата по средата. Поставих името си и посветих 15 години от живота си да работя за това.

- Защо 4 години бяхте част от екипа на Корнелия Нинова, а сега се представяте за нейна алтернатива? Това не се разбира от съпартийците ви, дори мнозина видяха в кандидатирането ви тайна договорка между вас и лидерката...
- Аз съм системен и предвидим екипен играч. Когато екипът има кауза, а капитанът заиграе лична игра - аз оставам с екипа и търсим нов капитан. Съжалявам истински, че част от моите другари, които имат лидерски качества, не се кандидатираха. Не посмяха. Пазят се за по-нататък. Проблемът е, че както върви, "по-нататък" може и да няма смисъл. Така че приемете, че нямах избор. За съжаление, досегашният председател така и не разбра, че мачкайки различното мнение в партията, отблъскваш всички нормални хора, които се оглеждат за нормална партия. Разбирам, че някои съпартийци са изненадани от решението ми. Това е така, защото повече от три години не допуснахме вътрешните противоречия на тогавашния екип да излязат навън. Апропо, погледнете, от онзи екип не остана почти никой.

- Кажете в 3 точки как виждате бъдещето на партията, ако вие сте начело?
- Първо, консолидация в партията. Все още това, което ни събира, е повече от това, което ни разделя. Второ, промяна в коалиционната политика - повече ляво с реална тежест, по-малко абревиатури. Трето, млади, активни, подготвени хора да бъдат лицето на БСП сега, не утре. - Представете си следващия парламент и БСП с възможност да съставя управленска коалиция. С кого ще е тя? - В кампанията се наслушах на спекулации, които се разтягаха - от ГЕРБ, през "Да, България", до Слави Трифонов. Предлагам да го решат членовете и да бъде потвърдено от ръководните органи.

- Тоест този въпрос да се реши с референдум?
- Да. Също така в това допитване да има опция и "оставаме опозиция" За да водя преговори, искам мандат и подкрепа от цялата партия.

- Защо тази кампания, която се провежда само вътре в БСП , бе по-ожесточена от всяка друга, в която сте участвали - по-страшен ли е врагът с партиен билет от политическия опонент?
- Обяснявам си го с това, че някои кандидати, които все са били на държавна, а после и на партийна служба, извън партията просто не са адекватни. За тях е въпрос на лично оцеляване.

- Всички тези вътрешни интриги, ескалирали в последните месеци, не отвратиха ли членовете на партията? Разделението по върховете се пренесе и по места - как БСП отива на парламентарни избори така разделена?
- Който и да стане председател, ще има два пътя пред себе си - да продължи разделението на такива, които ме харесват, и такива, които не ме харесват, или да се опита да консолидира партията. Няма как вътре да разделяш, а навън да имаш претенции да обединиш обществото за по-добра България. Трябва личен пример. Протегнатата ръка на лидера държи ключа на обединението.

- Какво ще направите, за да пресечете раздорите?
- По-голямата част от вътрешните проблеми може да се решат дори само с диалог, с разговор, с изчистване на позиции и принципи, но първо с желание от двете страни. На други ще им трябва време и убеждаване. Стигнахме до точка, от която пътят обратно един към друг е много стръмен Необходимо е желание да го извървиш.

- Какви са очакванията ви - ще има ли легитимност този вот, или социалистите масово ще "отидат за гъби" и няма да гласуват?
- Като гледам как някои организации се готвят с предварително попълнени бюлетини, може да има и 100% активност. Не мога да предвидя, защото този вътрешен избор го мислехме като позитивна кампания на идеи, а се оказа кални борби, уволняване на хора - и млади, и стари, игра с човешки съдби, натиск и манипулации. А най-жалкото е, че тонът беше поръчан от "Позитано". Това разочарова и отблъсква.

- Ако спечелите, бихте ли работили с опонентите си?
- Опоненти в БСП нямам. Не деля хората, а като партиен ръководител и за секунда не съм си позволил да пренебрегна член или организации, дошли при мен, само защото не ми симпатизират.

- Кое е най-нелепото обвинение, което чухте за себе си в тази кампания?
- Лъжите и внушенията по мой адрес се развихриха, но най-нелепото е, че Бойко ми е давал обществени поръчки и веднага, като спечеля, ще продам БСП на ДПС и ГЕРБ. Всъщност има и нещо, изречено от устата на кандидат за председател при среща в Казанлък - че видите ли, Кирил и Бойко ще направят Пеевски премиер. Аз партията заради паметта на баща ми никога няма да предам или продам. Най-нелеп изглежда човекът, който говори подобни неща, но аз не му се сърдя. Той е отскоро и за малко в партията.

- Ако спечели Нинова, как ще продължите оттук нататък в партията - да очакваме ли разцепление?
- Величини като Лилов и Луканов не разцепиха партията, та Нинова от Крушовица и Добрев от Гоце Делчев ли ще го направят? Не, това няма как да стане. Партията ми е по-мила от председателския пост.

Автор/Източник: Лиляна Клисурова, 24chasa.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Добрев, пътнико свиден....

Днес, Дванайсети септември 2020 г. е хубав ден за България! Корнелия Нинова победи съкрушително противниците си на първите общонационални избори за председател на БСП с над 80%-на подкрепа от гласувалите 70 на сто от партията й. Ако досега борисов е имал надежда, че ще се спаси благодарение на предателите в столетницата, подкупени от него, сега вече е ясно, че той е минало бешало в българската история. Затова горе главите и борба до дупка, докато мафията не бъде изрината изцяло от властта и вкарана там, където всеки от нас иска да я види… Тя е новият „стар“ председател на БСП. Коалиция с ГЕРБ няма да има. И последната надежда на Борисов умря. Вече може да подава оставка, освен ако не е решил да затрие напълно ГЕРБ. С държавата го направи! Корнелия Нинова спечели безапелационно прекия избор за председател на БСП с над 80% подкрепа от съпартийците си. Тя извървя тежкия път на историческа промяна, с която наложи най-демократичния избор, в който участваха всички членове на БСП. В света няма по-модерна форма, която въведоха българските социалисти, като се наредиха до испанските, германските, френските и английските партии. Провеждането му беше адски трудно, защото Нинова проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива. Намесата отвън дойде от други партии, които заедно с вътрешната опозиция направиха многобройни опити да бламират прекия вот. На моменти вътрешната опозиция беше много по- ожесточена от външната и действа с опити за саботажи, ирационално и във вреда на БСП. Нинова стоически отстоя като нито се предаде, нито се продаде като, устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока. Този избор беше наблюдаван и очакван от всички политически играчи в България. Нинова нагледно показа, че както променя партията

13.09.2020 00:30:16

Анонимен

А пък Костов след 10-ти Ноември тичаше в ЦК на БКП, да си предлага услугите! От там го върнали с думите, че по-полезен ще им бъде в СДС! Та такива ми ти работи...

12.09.2020 14:51:18

А пък леля Кури работеше при самият Костов.

12.09.2020 07:51:06

Нова Зора. Кеворк Кеворкян:

Знаете ли, какво се случи през славната 1997-а година – истината, а не късните полюции на фалшификаторите. Комунистите си направиха вътрешен преврат, свалиха Виденов и тръгнаха да се пазарят с Костов, тъкмо с него, защото най го бива в сметките. Едва през 2012-а станаха известни, от „Всяка неделя“, за тайните срещи на силния човек в БСП - Добрев с Костов на „Копитото“. Българската Истина живее на пресекулки. Всичко винаги е опирало до сметките, а зад тях е надничала Далаверата – Сектата е закърмена, завинаги, с нея, тя е нейната Вяра, каквото и да искат по площадите, тя е свещената й идеология.

12.09.2020 03:58:25

Напред под флага на РБ!

Кирчо, как съвместяваш длъжността на зам.председател на лявата БСП с това, че си собственик на 42 фирми по търговския регистър и мултимилионер? Докато такива като теб и една кохорта подобни герберастки крадци са в ръководството на тази партия и желаят коалиция с мутрите и мафиите, България е обречена. затова нека утре всички членове на БСП изберем най-големият противник на бандитите - Корнелия за председател!

11.09.2020 22:03:58

: )

Нека седесарката Кури продължава да съсипва компартията.

11.09.2020 18:05:19

Анонимен

Кирчо , чоджум не му ръчкай кокалите на тейко ти щото има още паметливи хора , иди си с добро .

11.09.2020 16:47:24

до безпартийния симпатизант

Първанов и покойният Добрев направиха с Костов сделката власт срещу пари.Те дадоха на Костов властта ,а той с приватизацията им даде парите.Така че червените си легнаха комунисти,а се събудиха капиталисти.Трябва да целуват ръцете и на тримата.

11.09.2020 15:43:43

Безпартиен симпатизант

Добрев, баща ти заедно с Първанов продаде тази партия за по ТРИ МИЛИОНА долара и даде властта на Иван Костов, но ти я продаваш за 10 пъти повече, само че в евро от фондовете на ЕС, които Боко ти ги дава за да разлагаш БСП и свалите заедно с другите милионери Корнелия Нинова. ПОЗОРЪТ ЗА ТЕБ И ФАМИЛИЯТА ТИ ЩЕ ТЕГНЕ ЗАНАПРЕД НА ПОКОЛЕНИЯТА ТИ!

11.09.2020 15:05:31

Анонимен

Добрев, всичко казано в интервюто е просто декларация. Дори не звучи добре, а просто кухо. Вътре в този национален съвет сте не визионери за развитието на българското общество, подчинено на стройна и ясно заявена идеология, а кариеристи от кол и въже. Кулоарни стратези и диванни революционери. Даже не сте забелязали, че вие сте причина за падането на авторитета на партията и възприемането и като част от гнилото статукво. Само за това си заслужавате по сто тояги на голо. Нинова има топки и е в състояние да се опълчи на такива като вас, вътре в партията и на такива като Борисов, Симеонов и вся остальная сволоч, извън партията. Скромност Добрев, скромност. И ,by the way, не карай хората да прехвърлят авторитета на баща ти върху теб, че изглежда жалко

11.09.2020 13:21:07

Анонимен

Ти отдавна си се продал на Хунтата!!! Подводница (не жълта!)!

11.09.2020 13:01:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.