• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Вяра Емилова, БСП: Наш ангажимент е, стъпка по стъпка, да увеличаваме пенсиите

Вяра Емилова, БСП: Наш ангажимент е, стъпка по стъпка, да увеличаваме пенсиите
БСП ще отстоява социалния бюджет, който извоювахме в началото на годината

/КРОСС/ "Следващата седмица започваме разговор за мерките в помощ на бизнеса и гражданите. Преди две седмици председателят на БСП Корнелия Нинова направи първото заседание по темата, където покани коалиционните партньори и ние предложихме нашите мерки. Надявам се на следващата среща да обсъдим в конкретика всяка една от тях." Това заяви секретарят на парламентарната група на "БСП за България" Вяра Емилова в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

По нейните думи на първоначалния разговор с коалиционните партньори се е постигнало съгласие за увеличаване на минималната работна заплата и за намаляване на ДДС на основните хранителни стоки и продукти.

"От БСП предлагаме и таван на цените на регулираните стоки, премахване на акциза за газ и подкрепата за българския бизнес от 300 лв. на мегаватчас да продължи до следващата актуализация на бюджета. Не на последно място, наша дългогодишна политика, за която продължаваме да работим - преизчисление на пенсиите, като пенсиите след преизчислението да не бъдат по-ниски от сегашните им плюс ковид добавката", коментира Емилова, добавяйки, че социалното министерство планира също така добавка, която ще компенсира инфлацията за 2021 г. и 2022 г.

"Наш ангажимент е, стъпка по стъпка, да увеличаваме пенсиите", подчерта Вяра Емилова, припомняйки, че в последните 10 години не е имало нито едно драстично увеличение на пенсиите. "Трябва да направим така, че нашите майки и бащи да имат достоен живот в България и да могат да си поемат основните разходи. БСП ще отстоява социалния бюджет, който извоювахме в началото на годината", добави тя.

Народният представител коментира още, че в коалицията има чуваемост по всички социални проблеми, които левицата поставяме на масата и изрази надежда, че може да се стигне до поредното съгласие за увеличение на пенсиите.

"Продължаваме разговорите с майките на деца с увреждания. Заложихме увеличение, 280 лв. е най-ниската сума, която получават. Ще се борим за увеличение на техните средства, за да могат да посрещат разходите, които ги съпътстват ежедневно в много тежка им битка", каза още Вяра Емилова.

Емилова призна, че диалогът в коалицията понякога е тежък, но важното е, че се води диалог. "Колкото и разговори да сме имали, винаги в крайна сметка сме намирали решение, което да е добро за българските граждани. Така че ние продължаваме да работим в тази насока и да търсим добрите решения за България", каза в заключение тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.