• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Борисов инспектира ремонта пречиствателната станция за питейна вода в Перник

Борисов инспектира ремонта пречиствателната станция за питейна вода в Перник

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов и кметът на Перник Станислав Владимиров инспектираха новоизградените съоръжения към пречиствателната станция за питейна вода в града.

Премиерът Борисов изтъкна, че ще бъде разгледана възможността по линия на Българския ВиК холдинг да се финансира и изграждането на допълнителни съоръжения и връзка със старата пречиствателна станция, за което ще са необходими около 2 млн. лв. и което ще доведе до още по-добро качество на водата в Перник. „Помните ли преди година какво беше? Вода течеше, а имаше безводие", посочи премиерът Борисов и добави, че за решаването на водната криза в Перник беше построен и специален водопровод.

"Тук трябва водата да е най-хубавата. Перничани да пият най-хубавата вода", заяви Борисов и допълни, че е изграден 60 км водопровод, а материалите са от най-скъпите и надеждните.

Той разгледа и лабораторията, в която се наблюдава качеството на пречистената питейна вода.

Кметът на Перник Станислав Владимиров коментира, че предстои тази година да бъдат подменени около 20-30 км водопроводи в селата в областта.

Заместник- министърът на регионалното развитие Николай Нанков добави, че е изклюително важно Батановци да бъде включен към системата за пречистване на отпадъчни води в Перник. Той добави и че е подменен водопроводът Драгичево-Кладница.

"14 километра от река Струма минава през Перник. Коритото и деретата трябва да ги изчистим, бетонираме, за да сме сигурни, че няма да наводни града", добави още премиерът Борисов.

„Това са видими резултати - водоснабдяване, канализация, чиста вода, АМ „Струма", пътища, кръгови, саниране, индустриалната зона, довеждащ алтернативен водопровод", изброи министър-председателят ползите за Перник от подобряването на инфраструктурата. През тази година ще стартира и големият воден проект в Перник, който се реализира с европейско финансиране за ремонт и изграждане на канализация в града. Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше на място, напомни, че правителството отпусна средства и за ремонтни и възстановителни дейности на църкви и манастири в района.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Борисов ,ако обича да си плаща предизборната кампания !Да не използва държавен ресурс за това !

02.03.2021 16:56:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.