• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Дмитрий Песков: Русия няма полза от евентуалното отравяне на Навални

Дмитрий Песков: Русия няма полза от евентуалното отравяне на Навални

/КРОСС/ Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не вижда хора или сили в Русия, за които би било изгодно евентуалното отравяне на опозиционера Алексей Навални.

„Не мога да отговоря на въпроса кой би могъл да се възползва от отравянето на този човек. Изобщо не мисля, че би могло да бъде от полза за някого, ако просто гледа трезво на случващото се", каза Песков.

Прессекретарят на президента на Руската федерация отбеляза, че без данните, получени от германската страна, руското разследване няма основание да образува наказателно дело за възможно отравяне. „Нямаме информация от нашите колеги в Берлин. Всички направени анализи, всички проби, билогочни и др., не позволиха на нашите специалисти - това са лекари, токсиколози и т.н. - да идентифицират отровни вещества", каза Песков, отговаряйки на въпроса дали Кремъл вижда причина за образуване на наказателно дело, след като Германия обяви, че Навални е отровен с Новичок.

Кремъл се надява, че Германия ще сподели информацията си с Руската федерация във връзка с инцидента с Навални. „Несъмнено се интересуваме от установяването на причините за случилото се с пациента в Берлин. Нашите разследващи органи извършват необходимите действия за проверка. Информацията от германска страна определено ще помогне на тези действия. До момента не сме получили никаква информация, надяваме се, че това ще се случи в близко бъдеще", каза Песков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.