• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Дмитрий Песков: Русия е обезпокоена от ситуацията в Газа

Дмитрий Песков: Русия е обезпокоена от ситуацията в Газа

/КРОСС/ Русия е обезпокоена от израелските удари по град Рафах, разположен в Ивицата Газа на границата с Египет. Подобни атаки дават и голям брой жертви. Това заяви в сряда прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Много хора, много палестинци, са се събрали в Рафах. При удара върху Рафах се наблюдава многократно увеличение на жертвите. За нас това е въпрос от особена важност. Ние много внимателно следим новините, които идват оттам," той каза.

Песков добави, че Русия призовава страните в конфликта да предприемат действия, които няма да доведат до наранявания и жертви сред цивилното население.

Русия продължава и контактите си с Израел и Палестина за освобождаване на взетите за заложници руснаци.

"Ние продължаваме нашите контакти. Една от основните задачи - ако не и основната - е да продължим контактите с всички заинтересовани страни, така че руските граждани, които остават заложници, да бъдат освободени и да бъде гарантирана тяхната безопасност, каза той. Надяваме се това да се случи. Въпреки че контактите не са лесни", подчерта Песков.

Припомняме, че ден по-рано Кремъл заяви, че е готов да подкрепи всякакви действия, водещи до освобождаване на израелски заложници и прекратяване на огъня в Газа.

"Готови сме да подкрепим всяко действие, което ще доведе до освобождаване на заложниците и прекратяване на огъня. Но ние вярваме, че действията трябва да бъдат конструктивни, насочени към цялостно разрешаване на проблема в рамките на международното право и предварително приетите Сигурност Резолюции на Съвета", каза Песков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.