• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Дмитрий Песков: САЩ не са партньори, а опоненти на Русия

 Дмитрий Песков: САЩ не са партньори, а опоненти на Русия

/КРОСС/ Байдън греши като казва, че Русия притежава единствено ядрени оръжия и петрол, коментира още говорителят на Кремъл

Съединените щати все още не са партньори, а опоненти на Русия и този факт е за съжаление, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков пред репортери. В същото време той е обнадежден, че страните са преминали от „само пикиране" към „преговори с пикиране", предава ТАСС.

„Едва ли сега (САЩ) могат да бъдат наречени партньори. По-скоро това са наши опоненти или колеги. Засега няма програми за партньорство и отношения, за наше съжаление. Въпреки че президентът [Руската федерация Владимир] Путин многократно демонстрира политическа воля за нормализиране на тези отношения", каза Песков.

Песков заяви, че изказването на американския президент Джо Байдън Кремъл, че Русия притежава единствено ядрени оръжия и петрол - е далеч от истината и показва непознаване на страната, предаде Ройтерс.

Той коментира, че изглежда сякаш Байдън, който произнесе речта си по време на посещение в Службата на директора на националното разузнаване (ODNI), нарочно е пригодил посланието си към разузнавателната общност в страната и е искал да я впечатли.

Говорителят на Кремъл също определи като „много положителен знак" факта, че днес в Женева работят експерти от Руската федерация, които комуникират по въпросите на стратегическата стабилност. „Надяваме се, че поне в хода на тези контакти ще успеем да споделим позициите си по-пълно", обобщи Песков.

Прессекретарят на президента призова да не се преувеличава значението на срещата на руския и американския лидери. Според говорителя на Кремъл не може да се каже, че след срещата на върха на 16 юни в Женева Москва и Вашингтон са започнали ера на партньорство и съюзничество.

По думите му, разговорите между държавните глави „са били полезни и конструктивни". Песков припомни, че „бяха изложени тези точки, по които страните имат сериозни разногласия".

„Положителната страна на тези разговори е разбирането за необходимостта от започване на контакти по цял набор от въпроси, включително киберсигурността, стратегическата стабилност и евентуално други", изрази увереност прессекретарят на Путин. „По отношение на киберсигурността и стратегическата стабилност се осъществяват контакти, това е плюс", добави той.

„Но би било неразумно да си слагаме розови очила и да разглеждаме Женева като определен праг, преминал след който вече сме навлезли в ера на партньорство и съюз", обобщи Песков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.