• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Румен Петков: Кажи си бе, Бойко - Гешев ще те разбере

Румен Петков: Кажи си бе, Бойко - Гешев ще те разбере

/КРОСС/ Премиерът е заинтересуван да няма служебно правителство по две причини. Първата - че един служебен вътрешен министър ще го арестува на третия час - заради снимките с парите с пачките с евро. Второ, че служебният външен министър ще напише два реда на колегата си в Испания за разследването за къщата в Барселона. "Този неистов страх от истината, която ще го удари рано или късно по челото, го кара да се вкопчва във властта". Това заяви бившият вътрешен министър и лидер на АБВ Румен Петков.

Прокуратурата две неща не направи след скандала със снимките на Борисов - незабавен обиск на вилата му и незабавен анализ на снимките, които излязоха в публичното пространство. Прокуратурата ни се издъни по един много грозен начин, след като имаше шанс да покаже справедливост за всички, подчерта Петков пред БНТ.

"Мисля, че главният организатор на протеста е Иван Гешев, с влизането с въоръжени мъже в Президентството. Какво чакат - Илияна Йотова на втория етаж, залегнала с картечницата да брани ли", попита бившият вътрешен министър.

"Най-голямата грешка като общество и граждани е да допуснем да разделим протеста, а той успя тук-там", каза още лидерът на АБВ. Според него, министрите на Борисов трябва да са наясно с всичко това и че ще дойде време да обясняват на децата си за шкафчето му, защото те и депутатите на ГЕРБ оставят Борисов във властта. Петков беше категоричен - властта е нелегитимна. Що се отнася до варианта за експертно правителство, Петков заяви, че това не е решение. Само служебно правителство - голямата битка е срещу корупцията, срещу простащината, подчерта лидерът на АБВ.

"Толкова ли не се разбира, че Борисов е токсичен? Толкова ли не се разбира, че това е легитимиране на шкафчетата", продължи Петков относно възможността за някакъв диалог с властта. Според него, не може да има диалог и с хората около Борисов, защото са опозорени заради действията на Борисов. "Г-н Дончев участва в разговор, който е еманация на простащината. За онова от Кърджали не искам и да коментирам. Умилителна беше и общата им снимчица. Всички тези хорица са готови да целунат каквото и да е, стига да имат допир до шкафчето", каза още Петков. "Кажи си бе, Бойко. Гешев ще те разбере - показа, че е склонен", иронизира Петков.

Румен Петков отново подчерта, че не иска да се кандидатира за нищо в лично качество, защото не е прилично предвид натрупаната му политическа биография. За финал лидерът на АБВ коментира, че в България тровят с Новичок така, че да оживеят. И поиска Великобритания да обясни дали в лабораторията в Портън Даун е произвеждано това вещество. "Значи ли, че ако намерим Едуард Сноудън в неадекватно състояние на някоя пейка, трябва да обвиним президента Тръмп - не, разбира се", завърши Петков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

×

Текат последните дни на криминалната мутра Тиквата.

27.09.2020 17:44:45

Анонимен

Петков е наясно,че и шкафчетата и Барселона са шумки от габър.Служебно правителство не може да има,защото президентът с двама съветници,арестувани за шпионаж,е под подозрение.Той не може да го състави.Той дори не трябва да продължава да бъде президент до изясняване на случая,както би се процедирало с всеки друг държавен служител.

27.09.2020 15:02:05

Анонимен

Румба,ма ти изплиска кофата съвсем,бе ! Ма,кой те отвърза да говориш тези малоумни неща ,бе ?

27.09.2020 14:36:00

Анонимен

България достигна такова дъно, че бивш обитател на затворнически помещения и крадец да държи груб просташки тон на българския президент. А някои са толкова нахални, че призоват президента да не му конфронтира и да води диалог с него.

27.09.2020 13:14:23

Анонимен

Браво! Както обикновено - точен и остроумен. Слушах интервюто му - тук са пропуснали въпроса и отговора за Съединените щати. Иначе всичко е точно.

27.09.2020 12:25:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.