• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кирил Петков: България беше изпаднала в политическа безпътица, откакто свалиха нашето правителство

Кирил Петков: България беше изпаднала в политическа безпътица, откакто свалиха нашето правителство

/КРОСС/  В предаването „Още от деня“ по БНТ Кирил Петков, каза че в последните месеци България е изпаднала в политическа безпътица. „ГЕРБ нито показа визия, нито план, нито реални коалиционни планове. „Трябва ясно да се каже, че този парламент може да работи с правителство на малцинството и трябва да кажем гаранции. Другото, което направихме – показахме визия“.

Ние показахме как могат да се случат нещата без задкулисни договорки – ние казахме така: имаме 9 ясни законодателни инициативи, които ако се подкрепят в зала, ние сме готови да поемем отговорността да управляваме държавата, заяви Петков.

За два месеца не чухме нищо от ГЕРБ готови ли са за правителство и затова ние казваме – от втория мандат да е ясно, ние сме готови да направим правителство с ясни прироитети, бизнес пакет, пакет справедливост, еврозоната и шенген, обаче дайте да видим вие готови ли сте да смените вашия дневен ред с хартиената бюлетина, дали сте готови да ограничим правата на главния прокурор, обясни Петков.

Когато имаш изискване, че партиите в парламента трябва да поемат отговорност и да подкрепят тези 8 гаранции, ако не ги подкрепят, ние няма как да направим правителство на малцинството с този мандат, допълни Петков. „Преди втория мандат всички законодателни инициативи могат да бъдат подкрепени, ако има воля. И затова ние го казваме днес, за да има време. Политиците много говорят, но трябва да се определят по действията. Ние обръщаме политическата риторика в конкретни действия. Ние казваме, ако подкрепят нашите предложения, те са важни за България“.

Имаме меморандум, който е за инвестиционни намерения, а не е договор, обясни Петков. „Докладът на ДАНС съм го видял внимателно, той беше обсъден на МС, казахме че трябва да бъде прекратен. Но по-важното е, МС го отказва, писмото за намерение е прекратено, дойде представител на Джемкорп каза, че от юли е прекратено и не искат да се занимават повече с това.“

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А бе, глупак, докога ще се изживявате като спасители на нацията. Доказахте, че сте негодни. Единственото потвърдено е че сте атлантици и русофоби. Дори евро- не сте. Да има политическа криза понеже всички налични политикани за нищо не стават. И така ще бъде докато не се намерят читави и послушни на волята на хората. И, за каккъв ми е Шенген, когато страната тъне в бедност и не се вижда реален вариант нещо да се подобри. Вие сте апологети на просенето на помощи и отдаването на страната на концесия. Единственото ви съкровено желание е вие да сте управляващи и от вас да зависи вземането на решенията.

24.11.2022 08:17:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.