• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Петков за Радев: Ако си президент на място, свикваш КСНС за Северна Македония

Петков за Радев: Ако си президент на място, свикваш КСНС за Северна Македония

/КРОСС/ „Не може от две седмици КСНС да не се свиква и да се крием на различни места. Ако си президент на място, викаш КСНС, служби, партии, сядаме, обсъждаме и излизаме, но не. Това било работа на правителството, на премиера. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци". Това каза премиерът Кирил Петков от Брюксел. Днес там лидерите на страните от Западните Балкани се събират на среща, ключова за бъдещото членство на Северна Македония и Албания в Европейския съюз.

„Не може да излизаш по телевизията и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо и след това да блокираш работата на Външната комисия. Това е абсолютна политическа подлост. Ако толкова се бият в гърдите, днес да отидат на комисия и след това да направят кворум. Нали бяха много стабилни и силни?”. Така Петков коментира отмененото заседание на парламентарната Комисия по външна политика в сряда.

„Темата за РСМ беше "мъглата", която се спускаше в общественото пространство с една-единствена цел - да се разклаща правителството, за да се крадат милиарди", поясни той.

„Независимо кой какво ще иска от мен, аз ще държа тази позиция и ще покажа, че всичките тези мантри са слабост за натиск и предателство. Аз харесвам френското предложение. Конституцията ще се промени, дискриминацията и словото на омразата ще се регулират и въпреки всичко дадох своята дума", каза още министър-председателят.

И поясни, че се надява скоро парламентът да вземе решение за ветото над РСМ.

„Имаме исторически момент да можем да запазим всичките си български интереси. Неща, за които винаги сме си мечтали, в момента ги имаме в реалното предложение. Това ще даде възможност на следващите правителства да продължават да работят в тази рамка”, каза още Кирил Петков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Упрек към България по отношение на българо-македонският спор се изразява и в изказването на сръбският президент, който присъства на срещата в Брюксел в качеството на кандидат за членство в ЕС, въпреки приятелските отношения с Русия и несъгласието за прилагане на санкции срещу нея.

24.06.2022 00:38:47

Анонимен

Начинът по-който реагираха от страна на политиците и управниците в РСМ на френското предложение за уреждане на спора с България е показател, че те не са имали никакво намерение да приемат каквото и да е от договора с България. Албанският премиер вместо да търси вина в РСМ отправи обидни реплики към България. Значи албанците, които имат много по-малка съвместна история с Македония, могат да бъдат вписани с нейната конституция, а българите не. Видно Албания и РСМ са заедно против България по историческите въпроси и не трябва да се отделят в преговорния процес за членство в ЕС.

24.06.2022 00:17:16

Анонимен

Бахти говното излезе Кирчо! Яд ме е, че Радев има основна заслуга тоя каун да е премиер. И двамата ме отблъскват вече.

23.06.2022 22:37:58

Анонимен

Ти, малък говньо, как си позволяваш да държиш подобен тон на президента който е директно избран от хората, а ти се оказа във властта единствено защото той беше видял нещо в теб за нуждите на служебното правителство. Говориш за страхливци, а сам се мъчиш да се криеш зад народното събрание. Изчезвай. А, и се опитай да намериш някой който да ти помогне да се обличаш като нормален човек, че ръкавите на сакото ти са с дължина като на руски чиновник от средата на миналия век, а ризите ти са с два номера по-малки.

23.06.2022 18:35:45

Анонимен

Ако като премиер беше на място щеше да теглиш един сиктир на Скопските урравници, а не да предателстваш зад гърба на българския народ.

23.06.2022 17:50:36

Анонимен

Президента си е на мястото, но вие не сте на мястото, което заемате.

23.06.2022 17:46:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.