• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Петков: Енергетиката се използва като оръжие

Петков: Енергетиката се използва като оръжие

/КРОСС/ Виждаме безпрецедентна война в Украйна, която коства много човешки животи. Виждаме и как енергетиката се използва като оръжие. Това е толкова очевидно, защото има едностранни нарушения на договори от „Газпром”. Това каза премиерът Кирил Петков на срещата, посветена на енергийната сигурност, която се провежда в София. 

„Единственият начин, по който можем да компенсираме тези негативни развития, е да се обединим. И да осъзнаем, че диверсификацията, оптимизацията и всички други възможности за синергия помежду ни са налице”, уточни министър-председателят.

Той подчерта, че новите терминали за газ, които се изграждат, както и новите интерконектори позволяват да има нова енергийна карта и възможности за диверсификация.

Според енергийния министър Александър Николов трудните времена показват „какви приятели имаш и кои приятели са наистина добри”. Той благодаря на всички, които са се отзовали на днешната среща. 

„Заради продължаващата война в Украйна и поведението на Русия, работата ни беше временно спряна. Следващата зима не е толкова далеч. Необходимостите са пред нас и следва да се действа”, коментира Николов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Късно е чадо, призивът ти за обединяване се оказа само твой на „Измаменото камилче” и всеки си гледа интереса. Енергийният министър Александър Николов е прав, че в „трудните времена показват какви приятели имаш и кои приятели са наистина добри”. Приятели, които ти продават стоката по-скъпо от неприятеля.

06.05.2022 11:38:32

Анонимен

Петков използва речника на американските си наставници и за да не сбърка, цитира казаното от Блинкън.Ако незнаеш господине на война се използват много средства, а икономическите от САЩ най-вече с налагането на санкции за постигане на политически и военни цели, не само сега срещу Русия, а и спрямо много страни, които отказват да играят по свирката им.

06.05.2022 09:58:56

Анонимен

Млъкни бе, глупак. Украйна вече осем години избива жителите на Донбас. Ето там наистина има жертви, дивеч. Тези дето идват у нас са екскурзианти в по-голямата си част. Кой използва всички аспекти на икономиката като оръжие, включително финансите, а ? Колко санкции въведоха краварите с/ Русия? Колективно се осрахте, сега разчитате колективно да се спасите. Съсипахте нещата, а сега търсите решение на проблемите създадени от вас самите, идиоти. Каквото и решение да намерите, както и да го кръстите резултатът ще е по-лош от съсипаното от вас. Пита се, за какъв чеп ни трябва правителство, което хем не е национално, хем не взема решения, а само разчита на колектива воден от гинеколог, хем заплата му плащаме, а и глупостите му търпим? Вие ако сте на работа във фирма, няма да ви търпят и до края на изпитателния срок. Имайки предвид щетите, които вече нанесохте, щяха и да ви съдят.

05.05.2022 14:17:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.