• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Кирил Петков: Фактите в посока "Булгартабак" и "Техномаркет" сочат за връзка между Пеевски и ББР

Кирил Петков: Фактите в посока "Булгартабак" и "Техномаркет" сочат за връзка между Пеевски и ББР

/КРОСС/ Преди да вземат такова крайно решение, САЩ винаги правят един много детайлен анализ и съм сигурен, че явно са събрали достатъчно факти, за да могат толкова крайно да отсечат за тези две личности. Това коментира в ефира на "Бизнес.БГ" служебният министър на икономиката Кирил Петков относно новината, че САЩ налагат санкции на Васил Божков и Делян Пеевски, както и още длъжностни лица от България заради корупция.

Ние като българи, много е важно нашите институции да работят и да не разчитаме някой отвън да ни казва тези неща. Така че, това което се случва в момента, нашата цел като служебно правителство е точно това - институциите да работят в полза на обществения интерес. Не може да бъде безконтролно и просто да текат едни пари в различни посоки, заяви още министърът.

На въпрос дали има информация, че ББР е отпускала средства под формата на кредити на Делян Пеевски, министър Петков заяви:

Все още нямаме достъп до кредитните досиета на ББР, така че все още не мога да кажа кои са хората, получили кредити в особено големи размери. Никога този тип личности не се финансират директно, обикновено това се случва през други фирми и хора. Но неоспоримите за мен факти, че има някаква връзка, са в посока "Булгартабак" и "Техномаркет".

В този момент няма действащ надзор, надявам се че след като започна и проверката на БНБ тази ситуация ще се промени , допълни министърът на икономиката.

Хората в БНБ следват буквата на закона по правилния начин, аз не мога да дам оценка на тяхната работа, категоричен е Петков.

Това, че назначиха проверка на база публичен отзвук, за мен е правилна стъпка. Надявам се, че надзорът, който чака одобрение от БНБ, ще може сравнително скоро да заработи, допълни Петков.

ББР е много ликвидна банка и няма ликвиден проблем, категоричен е той.

Най-късно в понеделник държавата ще излезе с нови икономически мерки за подкрепа.

Проблемът с бюджета не е дали има или няма пари, а дали законът ни разрешава да харчим тези пари, обясни министърът и даде като пример как заради 50-те лева добавка за пенсионерите се е наложило орязване на бюджета на всяко министерство.

Ще се фокусираме в сърцето на икономиката и това са малките и средните предприятия, подчерта икономическият министър относно готвените от държавата мерки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.