• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Румен Петков се срещна с посланика на Русия Елеонора Митрофанова

Румен Петков се срещна с посланика на Русия Елеонора Митрофанова

/КРОСС/ Председателят на ПП АБВ Румен Петков и лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка се срещнаха с посланика на Русия в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова. Във фокуса на разговора бяха традиционно добрите и приятелски взаимоотношения между двете държави. Петков акцентира върху позицията на партията срещу санкциите, наложени на руската държава, двойните стандарти, нелепите и недоказани обвинения. Европейските санкции срещу Русия, подчерта той, вредят преди всичко на социално-икономическия климат в Европа и на Руско - Европейските отношения.

Посланикът изрази увереност в успешния си мандат от гледна точка на традициите и съхраняване на добрите отношения между България и Русия.
Румен Петков постави въпроса за необходимостта от задълбочаване на взаимно изгодното ни енергийно ни партньорство и развитие на стратегическите ни взаимоотношения в газовия сектор и ядрената енергетика, както и на партньорството в реалния сектор. Петков подчерта категоричната позиция на партията за изграждане на ядрената централа в Белене и разбирането, че силното за България решение е централата да бъде 100% държавна. Той изрази резервите на ПП АБВ от технологична гледна точка и от гледна точка на сигурността по възможността за изграждане на седми блок в АЕЦ „Козлодуй", особено по отношение на това първото зареждане с ядрено гориво да не бъде координирано с производителя.

Д-р Пламена Заячка акцентира върху необходимостта от нова динамика в отношенията между България и Русия в културния и исторически туризъм. Тя припомни настояването на ПП АБВ Русия да бъде извадена от групата държави, чиито граждани влизат в България само с десетдневна карантина и изрази недоумение от факта, че на фона на това, половин Африка, Украйна и Грузия, примерно, минават на наша територия само с тест за COVID-19. Русия е най-големият ни туристически партньор и държавата ни търпи огромни загуби от подобни ограничения, посочи още д-р Заячка.
Тема на разговора бе и отбелязването на 800-годишнината от рождението на Св. княз Александър Невски. Румен Петков отправи покана към Н. Пр. Елеонора Митрофанова да бъде гост в централата на ПП АБВ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Как е възможна среща с руския посланник, ми ние сме си утвърдена колония и Херо е нейният гуверньор. Какви общи интереси имаме с нашите вечни врагове, просто не е ясно. Освен да им купуваме оръжието и да ни пращат военните където им скимне, каква полза имаме от атлантическата (смях в залата) ни солидарност. нашето дебилизиране е пълно. Може пък това лято освен Щатските кораби да пристигнат по плажовете ни и американски туристи, може пък да се позаинтересуват от историческите ни обекти, тези де афроамериканци, латиноамериканци и всякакви други, които си кичат байряка пред къщите.

08.04.2021 17:26:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.