• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Любчо Нешков: Петков беше подведен от Скопие, че има бързо решение и е възможен компромис

Любчо Нешков: Петков беше подведен от Скопие, че има бързо решение и е възможен компромис

/КРОСС/ „Кирил Петков реши, че сам ще реши всичко, без да се вслуша в мнението на всички хора, които са полагали усилия през последните 30 години да разрешат въпроса в РСМ. България трябва да разреши този въпрос. България очевидно ще полага много усилия, защото очевидно властите в Скопие нямат никакво желание да имат нормално отношение с нас”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът Любчо Нешков.

По думите му не е възможно кабинетът да подкрепи безусловно членството на РСМ в ЕС, без да каже на парламента и президента. „Мисля, че на практика това е невъзможно. И изявлението на премиера от петък вечер потвърждава това мое мнение. Дали ще има КСНС защото вицепрезидентът се усъмни в това дали трябва да има – не е важно. По-важното е дали Кирил Петков има нещо, което да съобщи на този Консултативен съвет. В случая ситуацията е по-драматична в друга посока – Кирил Петков позволи през тези 6 месеца да бъде подведен от македонските власти, че е възможно бързо решение и е възможен компромис".

Според него премиерът в началото на годината е обещавал новини всяка седмица, но в петък е признал, че това не води до никакъв резултат. „Икономическите отношения са на нивото от преди пандемията. Инфраструктурата е на нивото от Бивша Югославия от преди 30-40 година. В културата, в транспорта – имаше обещания, които не се случиха”, подчерта той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Любчо Нешков: "По-важното е дали Кирил Петков има нещо, което да съобщи на този Консултативен съвет. В случая ситуацията е по-драматична в друга посока – Кирил Петков позволи през тези 6 месеца да бъде подведен от македонските власти, че е възможно бързо решение и е възможен компромис". Бързо решение е възможно, но то изцяло зависи от Скопие!

23.05.2022 13:20:03

Анонимен

Има още малко надежда, че Петков ще се съобразява с БЪЛГАРСКАТА позиция, а не с американската или брюкселската. Иначе - по-добре нови избори, само че не им стиска. Кирчо да намери малко смелост да каже на чуждите си покровители каква е волята на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! И това, че Брюксел и САЩ трябва малко да натиснат северномакедонските управници тогава нещата могат наистина да се решат бързо и в полза на РСМ!

23.05.2022 13:10:16

Анонимен

Любчо Нешков: Петков беше подведен от Скопие, че има бързо решение и е възможен компромис. Петков НЕ беше подведен от Скопие, а беше подведен от изключителната си САМОНАДЕЯНОСТ и СЛАГАЧЕСТВО пред менторите си. А и НЕ очакваше такъв ОТПОР от българска страна. Кога са предсрочните избори, се пита в задачата?

23.05.2022 11:50:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.