• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Премиерът:Азерският газ ще бъде доставян преди финализирането на връзката с Гърция

Премиерът:Азерският газ ще бъде доставян преди финализирането на връзката с Гърция

/КРОСС/ "Енергийната сигурност на страната зависи от нашите диверсифицирани доставки на природен газ. Както знаете, ние успяхме да договорим много добри цени, много под европейско-пазарните, от САЩ, но добрата новина днес е, че това, което до този момент бе обвързано с изпълнението на гръцката връзка, за да имаме доставки от азерски газ, вече няма да е това. Ще можем да си получим цялото количество от азерски газ преди връзката да бъде финализирана - още от 1 юли".

Това заяви днес в рамките на парламентарен контрол премиерът Кирил Петков в отговор на въпрос кога може да се очакват пълните договори количества природен газ от Азербайджан - септември-октомври или по-рано.

"Това показва, че, когато има истински устрем за диверсификация, и истинско желание за диверсификация, нашите партньори са готови да подадат ръка", каза още Петков. 

В отговор на въпрос за цената на газа, който трябва да пристигне в България и доставчика му, което бе договорено от премиера в САЩ Петков заяви:

"Да, потвърждавам думите си - цената е по-ниска от тази, която купувахме от "Газпром", и сегашната пазарна цена на "Газпром", директно ще бъде доставка от американска компания без посредник. Между "Булгаргаз" и американската компания има в момента сключен договор, който дава тази доставка да бъде факт, не само доставени, но и вкарани в нашата енергийна система". 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Напълно подкрепям независимостта на България от Русия. Да, ама защо пазите гробно мълчание за другите зависимости. Кажете, че такива не съществуват, за да ви се смеят и пеленачетата. Щом сте за една независимост не трябва да има друга.

13.05.2022 14:16:42

Анонимен

Мълчат за цената...Предлагам всички българи да изпратят сметките си за отопление до министерски съвет да бъдат платени. Щом тоя умник взема тия решения да покрие цената на последствията, а не хората да гладуват.

13.05.2022 12:35:49

Анонимен

Мълчат за цената...Предлагам всички българи да изпратят сметките си за отопление до министерски съвет да бъдат платени. Щом тоя умник взема тия решения да покрие цената на последствията а на хората да гладуват.

13.05.2022 12:35:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.