• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Теменужка Петкова: ГЕРБ следва принципите и спазва правилата

Теменужка Петкова: ГЕРБ следва принципите и спазва правилата

/КРОСС/ Когато председателят на НС, който е пръв сред равни, очевидно нарушава правилата, и то грубо, няма нищо по-естествено от това да бъде поискана неговата оставка. Това е нормална парламентарна практика. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в предаването „Говори сега" по БНТ.

ГЕРБ следва принципите и спазва правилата и демократичните процедури в българския парламент.

По думите й за ПП ГЕРБ като вносител на вота на недоверие е важно хората да чуят какви са мотивите. Определи правителството като най-слабото за последните 30 години, тъй като с действията си то е показало невъзможност да управляват кризи, а инфлацията е рекордна. „България е в топ 5 на държавите членки на ЕС с най-висока инфлация - 15,6%", посочи Петкова.

Тя обвини управляващите, че са забавили със 7 месеца интерконектора с Гърция. „Неумението на тези хора да работят конструктивно и да водят разговори направи така, че този проект все още да не е готов. От там ние можем да получаваме в пълния си обем доставките природен газ от Азербайджан", отбеляза бившият енергиен министър.

Реално ГЕРБ е направила диверсификацията на газовите трасета и доставки чрез договореното с Азербайджан, подчерта Петкова.

Тя изрази надежда, че депутатите ще подкрепят вота не недоверие. По думите й Народното събрание се е превърнало в борса за търговия с депутати.

Според Теменужка Петкова този парламент се е изчерпал.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вярно е че ППса негодници, ама точно тази овца да го говори е наглост. Цените отдавна започнаха да растат именно от нея заради двете мръсни думи: диверсификация и енергийна борса.

19.06.2022 19:04:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.