• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Kia Picanto GT-Line – един интересен спортен градски автомобил

Kia Picanto GT-Line – един интересен спортен градски автомобил

/КРОСС/ Серията Picanto от Kia бе обстойно преработена и значително подобрена за моделната година 2021. Спортният Picanto GT Line е с по-ъгловат външен вид с яки брони и по-силен 1,2-литров 62 кВт/84 к.с. четирицилиндров бензинов двигател, доставящ много удоволствие от шофирането дори без турбо.

Третото поколение на базовия модел на марката сега изглежда по-широко и едро от преди. Градският автомобил с пет врати с всепризнато интересен дизайн е един от най-просторните автомобили в своя клас. Колата предлага пет места - щедро оразмерени отпред, но пространството в средата на задната седалка е малко тясно. Градският спортяга предлага и място от 255 литра за багаж, което може да се разшири до 1010 литра място за съхранението му благодарение на асиметрично разделените, сгъваеми части на задната облегалка.

Висококачественият интериор е един от най-тихите в А-пазарния сегмент. Със своето пъргаво управление Picanto GT-Line (от 19 430 евро) предлага много удоволствие от шофирането. Спортната топ версия не само е по-тясно базирана на по-големите GT модели на Kia отвън - 1,2-литровият бензинов двигател, който е ревизиран с нови системи за впръскване и интегрирано термично управление като при тях, отговаря на стандарта за емисии Euro 6d, има мощност от 62 квт/84 к.с. и развива максимален въртящ момент от 120 Нм. Това позволява на градския автомобил да ускорява до 100 км/ч за 12,5 секунди и да достига максимална скорост от 173 км/ч.

Със системата Eco-Dynamics start-stop, интегрирана като стандарт, разходът на гориво сспоред WLTP е 4,7 литра на 100 километра. Новата, автоматизирана ръчна трансмисия AMT с актуатори вероятно ще има подобна консумация, тъй като е базирана на петстепенната ръчна трансмисия на Picanto и в сравнение с предишната четиристепенна автоматична трансмисия предлага по-добра икономия на гориво.

Новата информационно-развлекателна система включва интерфейси за смартфон Android Auto и Apple CarPlay. По-големият сензорен екран е комбиниран с навигационната система (включително поддържана 7-годишна актуализация на картата). В допълнение към информацията в реално време, това позволява обмен на данни с автомобила чрез приложението за смартфон чрез онлайн услугите Kia UVO Connect. В допълнение, дисплеят на инструментите за наблюдение е нараснал до 4,2 инча.

Всяка линия оборудване включва шест въздушни възглавници, сензор за здрач, бордови компютър, дисплей за външна температура, централно заключване, регулируеми по наклон предни облегалки за глава и допълнителни части в цвета на купето.

GT-Line се предлага с хромирана линия под страничните прозорци, електрически сгъваеми външни огледала, въздушна възглавница за коленете от страната на водача, седалки с висококачествена имитация на кожа, фарове за мъгла, LED задни светлини и дневни светлини и спортни брони.

Други опционални елементи за безопасност в пакета P7 са предупреждение за челен сблъсък с разпознаване на пешеходци, активно предупреждение за напускане на лентата, предупреждение за умора, асистент за смяна на лентата и предупреждение за напречен трафик отзад.

Picanto е един от най-безопасните автомобили в своя клас и Kia подчертава качеството със 7-годишната си гаранция на производител. Няколко независими сравнителни проучвания потвърждават - купувачите на Picanto получават много коли за парите.

Спецификации: Kia Picanto GT Line 1.2:
Дължина / ширина / височина: 3.60 / 1.60 / 1.49 метра
Обем на багажника: 255 - 1 010 литра
Двигател: редови четирицилиндров
Работен обем: 1197 куб.см
Мощност: 62 кВт/84 к.с
Макс., въртящ момент: 120 Нм
Скоростна кутия: ръчна, 5-степенна
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 12,5 секунди
Максимална скорост: 173 км/ч
Разход на гориво WLTP комбиниран: 4,8 - 4,6 литра/100 км
CO2 емисии: 109 - 103 г/км

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.