• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Пиронкова ще играе за 13-и път на Откритото първенство на Австралия

Пиронкова ще играе за 13-и път на Откритото първенство на Австралия

/КРОСС/ Спортист №1 на България Цветана Пиронкова се класира за основната схема на Откритото първенство на Австралия по тенис, което започна на 8 февруари след трета поредна победа. За нея това ще бъде 13-о участие в Мелбърн, където дебютира през 2006 г.

В последния кръг от квалификациите в Дубай тя надделя над №14 в схемата им Маргарита Гаспарян от Русия с 6:3, 7:5.

Още в първия гейм на срещата Цвети подаваше и показаха голямо хладнокръвие, като го спечели от 0:40. Веднага след това тя проби сервиса на Гаспарян за 2:0 и после затвърди с гейм на нула. В петата игра Пиронкова отново беше поставена в ситуация 0:40, отрази два брейкбола, но при третия прати топката в мрежата. 33-годишната пловдивчанка отново проби за 5:3 след непредизвикана грешка на съперничката и след това сервираше за спечелване на частта. Тя отрази възможност за рибрейк, стегна до сетбол и го реализира след форхенд в аут на Гаспарян, след което се поздрави с мощно „Айде!".

Мощната 26-годишна рускиня започна следващата част с пробив за 2:0. В следващия гейм Цветана имаше точка за рибрейк, но не успя, след като сеченият ѝ форхенд се спря в лентата на мрежата. Все пак българката върна пробива за 2:3, когато топката на Гаспарян отлетя далече в аут. Пиронкова нанесе своя удар с брейк за 5:4, когато реализира третата си възможност. След това застана на основната линия, за да приключи мача, но не успя. Цвети направи нов пробив след двойна грешка на съперничката и отново сервираше за място в основната схема на Откритото първенство на Австралия. Тя приключи при четвъртия си мачбол след ретур в аут на рускинята.

Пиронкова вкара само 54 процента първи сервис, но спечели 81 процент от точките при влизането му в игра. Тя записа пет аса и две двойни грешки в мача.

Другият представител на България в Мелбърн ще бъде Григор Димитров, който ще бъде сред поставените тенисисти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.