• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура, ще пишат по Вариант 1

Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура, ще пишат по Вариант 1
Повече от 20 000 ученици от професионални гимназии ще защитават дипломен проект

/КРОСС/ Над 46 000 зрелостници ще пишат по Вариант 1 на втората задължителна матура. Той беше изтеглен в 7:15 ч. в понеделник сутрин в Министерството на образованието и науката от общо два възможни варианта.

По-голямата част от зрелостниците ще положат изпит по профилиращ предмет. Всеки четвърти е избрал това да е английският език.

Над 20 000 ученици от професионални гимназии ще защитават дипломен проект или ще развиват тема от теорията, необходима за придобиване на професионална квалификация. Началото на изпита за всички започна в 8:30 часа. Изтеглената тема, по която ще пишат всички, които са в професионални гимназии, е №10 от общо 18.

Резултатите от двете задължителни матури ще бъдат обявени до 7 юни.

За първи път тази година зрелостниците ще имат право на повторно явяване на матурата наесен, Това няма да промени оценката им в дипломата, но може да им помогне за кандидатстването в университет при по-добър резултат.

От МОН заяви, че няма как да изтекат отговорите. Директори на училища споделиха, че и тази година има закъснели и неявили се ученици.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/bman

20.05.2024 21:02:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.