• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

През следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на АМ „Тракия“

През следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на АМ „Тракия“

/КРОСС/ През следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на АМ „Тракия“. По план строителните работи в платното за София трябва да приключат до 1 юли.

В момента се полага последният асфалтов пласт и предстои поставянето на маркировката.

Дъждовете в последните седмици силно затрудняваха работата на строителите, но добрата организация позволяваше на обекта да се извършват дейности, според техническите правила и норми, и веднага след спирането на валежа изпълнението на отделни етапи от строителния процес се възобновяваше.

Ремонтът в платното за столицата на съоръженията при 13-ти, 15-ти, 17- ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата започна на 13 март.

По време на извънредното положение работата продължи при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в борбата срещу разпространението на COVID-19. Горното строене на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, нови дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели.

Ремонтът на долното строене /колоните/ на съоръженията продължава без това да затруднява по никакъв начин пътуването по автомагистралата.

Със завършването сега на ремонта на платното за София на виадуктите - при 13-ти км /с дължина 254 м/, при 15-ти км /322 м/, при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, приключва цялостното обновяване на съоръженията, които не са ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите изцяло обновени са 11 км от платното за София. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи.

През миналата година беше ремонтирано платното за Бургас на виадуктите и в момента по него двупосочно преминава трафикът по АМ „Тракия“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.