• 19 Май 2022 |
 •  USD / BGN 1.8586
 •  GBP / BGN 2.3099
 •  CHF / BGN 1.8652
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 9°C

Четирима си спестиха 20% от наложените им санкции в офис Шумен

Четирима си спестиха 20% от наложените им санкции в офис Шумен

/КРОСС/ Четирима шуменци са едни от първите клиенти на НАП , които си спестиха по 20% от наложени им санкции. Това стана възможно след влизане в сила на новата разпоредба от Закона за административните нарушения и наказания от 23 декември 2021 г., която дава възможност при наложена глоба или имуществена санкция от НАП, нарушителите да имат възможност да намалят размера  ѝ с 20 %, ако я платят в 14-дневен срок от връчването на наказателното им постановление. 

Според новите правила за административнонаказателно производство, лицата, които не желаят да обжалват наложената от НАП глоба или имуществена санкция, могат да платят 80 % от нейния размер. За целта те трябва да подадат в офис на НАП заявление по образец и да внесат сумата в двуседмичен срок от връчване на наказателното постановление по банкова сметка „Данъци и други приходи за централния бюджет“ на компетентната териториална дирекция или офис на НАП. Ако не бъде подадено заявлението, то нарушителите губят правото си да се възползват от възможността да платят по-ниска санкция.

В 14-дневния срок от връчване на наказателното постановление, в намален размер могат да се платят глобите и имуществените санкции, които са по наказателните постановления, издадени след 22.12.2021 г.

Намалените плащания с 1/5 от задълженията са свързани с наложени глоби от НАП свързани с  неподаване в срок заявление за регистрация по ЗДДС, за неподадени годишни данъчни декларации от две физически лица, както и за неподаване на годишна декларация за фирма от  представляващия. Общата сума на намалението за четирите лица е 148 лв., а общият размер на задължението е бил 740 лв.

Новите правила за административнонаказателно производство са подробно разяснени в становище на НАП, публикувано в сайта на Агенцията. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.