• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Плевен няма да допусне орязване бюджета на културните си институти през 2021

Плевен няма да допусне орязване бюджета на културните си институти през 2021

/КРОСС/ Община Плевен няма да допусне орязване бюджета на културните си институти през 2021 година в условията на коронакризата. Това заяви в пресклуба на БТА Мартин Митев - председател на Общинския съвет в Плевен.

Той уточни, че няма да се повтори това, което се случи преди години с Плевенската опера - да бъде закрит някой от професионалните институти за култура в града.

Ние ще продължим да поддържаме нашите културни институти, независимо от условията, в които живеем, отбеляза Митев. Може в сферата на културата да има някакво намаление на средствата, но това би могло да бъде в частта на културния календар, на отделни прояви, на подпомагането на някои мероприятия, коментира той. Няма да посегнем на професионалните състави като общински хор "Гена Димитрова", Северняшки ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев", общински духов оркестър и останалите, отбеляза Митев. По думите му, както и досега към държавната субсидия община Плевен ще добавя от своя бюджет средства в подкрепа на Плевенската филхармония и Драматично-кукления театър "Иван Радоев", за да осигури качество на тяхната продукция, която е достояние не само за Плевен, но и за страната.

Няма да допусна през моя мандат да бъдат закрити културни институти, бе категоричен председателят на Общински съвет - Плевен. В качеството си на финансист той поясни, че при формиране на новия Бюджет - 2021 г. трябва да се подходи изключително внимателно, защото най-вероятно ще бъде рестриктивен. Но институтите в духовната сфера ще бъдат запазени, подчерта Мартин Митев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.