• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Шефът на БЛС: Имунизирах се, защото е крайно време да заживеем както преди

Шефът на БЛС: Имунизирах се, защото е крайно време да заживеем както преди

/КРОСС/Започна ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдив, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров бе първият имунизиран - в УМБАЛ "Св. Георги".

Пред медиите той каза, че не боли изобщо и се чувства дори по-добре отколкото преди ваксинацията.

"Имунизирах се, защото вярвам в постиженията на медицинската наука и защото е крайно време да заживеем както преди и не на последно място, за да дам пример на пациентите", посочи той.

Вторият ваксиниран в Пловдив бе медицинската сестра в хирургичното звено към отделението по Спешна медицина, която е с 48 г. стаж - Райна Тодовичина, а след нея - д-р Венцислав Филипов, началник на звено Вътрешни болести в отделението по Спешна медицина със стаж като лекар 33 години.

До момента 603 медици в Пловдив и областта са заявили желание да се ваксинират. Организацията на областно ниво е направена, включват се общо 14 болници, от които 11 в Пловдив и три в областта /Асеновград, Раковски и Първомай/.

От тях три са държавни болници, седем частни и четири общински лечебни заведения, каза областният управител и председател на Областния кризисен щаб /ОКЩ/ Дани Каназирева.

Тя добави "Надявам днес да е началото на края на тези изминали тежки дни. Надявам се този пример да последват много медици от региона и да преминем към следваща фаза".

На въпроса дали тя ще се ваксинира, отговори категорично да, но ще изчака реда си, защото преди нея има далеч повече нуждаещи се.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Васил Божков

Това е ваксината - 28 март, 2021г. ...Бъдете здрави!

27.12.2020 17:15:51

доц.д-р Атанас Мангъров

Чрез ваксината на Пфайзър се вкарва информационна РНК, която да образува антитела. Всички ваксини в момента са в третата фаза. Всички, които се ваксинират с тази ваксина трябва да знаят, че участват в трета фаза на клиничното проучване, а всички фирми-производители са освободени от отговорност. Цялата отговорност е прехвърлена върху държавите. Хората трябва да подпишат информирано съгласие, в което пише, че той е информиран за всички неща, които могат да последват, за да се снеме отговорността от производителя, държавата и всички по веригата. Човек трябва да има и избор коя ваксина да си сложи - в България в момента има само една ваксина, която е одобрена от ЕС и американските органи. Това, което мен ме притеснява е, че се говори, че ако човек е прекарал коронавирус, той трябва да се ваксинира. Ковид инфекцията като вирус изработва имунен отговор. Ако човек е изработил имунитет, е несериозно да се ваксинира,

27.12.2020 17:11:35

адв.Елена Гунчева

Когато една стока или лекарство се рекламира толкова напористо и толкова те убеждават, че само то ще ти спаси живота и по цял ден ти го показват и говорят за него, значи за ТЯХ е много важно ти да се впишеш в схемата. Въпросът е каква цена ние ще платим за цялото това упражнение. Не се и съмнявам, е точно ние ще платим цената, а страничните ефекти тепърва ще се видят. Спестете ни цирка. Дебилите и без това ви слушат и ще се боцнат. Разумните няма да ги убедите. Това е. И НЕ ВИ ВЯРВАМ!

27.12.2020 16:58:08

Радослав Бимбалов

Ваксините безспорно са научно достижение, в което ще търсим спасение. За да се случи това, като общество трябва да подходим отговорно към тях – да получим точната информация, да чуем адекватните специалисти, да претеглим трезво всички мнения. С две думи – да се държим сериозно. За съжаление сценаристите на нашия пародиен спектакъл превръщат ваксините в реквизит на абсурдна сцена. Те решават, че е възможно да превозват ваксините с бусове за колбаси. Не смея да питам как и защо. Обаче не просто не се опитват да маскират това странно решение, но и ни го навират в очите. Трябва да го приемем като героизъм от страна на една частна фирма в условията на “война”. Наистина ли? В следващата сцена премиерът инспектира ЗИЛ, който за негово учудване не е камион, а хладилник. Вътре виждаме шепа ваксини от няколкото шепи, които ще идват по някое време, някак. А поставянето на първата ваксина е класически монолог на идиотизма. В декора на една стаичка е наблъскан всичкото журналист. Сред речи и възхвали, здравният министър има боц. А, да, и поп. Всъщност основният проблем на спектакъла “Родна действителност” е в липсата на какъвто и да е сценарий. Постановката е аматьорска. Но дори и да не ръкопляскаме, няма да ни върнат парите. Колкото и да се чувстваме публика, участваме в спектакъла. Като тъпи, безмълвни статисти. От статистиката

27.12.2020 16:49:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.