• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

EVN откри 3 зарядни станции за електромобили в Пловдив

EVN откри 3 зарядни станции за електромобили в Пловдив

/КРОСС/ ЕVN България инсталира три зарядни станции за електромобили в Пловдив. Всички са за обществено ползване и на тях се зарежда безплатно до края януари 2021 г. С това компанията дава стимул за по-екологичен начин на придвижване и по-чист въздух.

Две от електроколонките се намират в центъра на Пловдив - ул. Христо Г. Данов 37 (пред централата на EVN) и до Голямата базилика (бул. Княгиня Мария Луиза 3), което ги прави подходящи за всички, които посещават институции, туристически и обществени места.
Станцията до Голямата базилика предстои да се въведе в експлоатация в средата на март. Третата зарядна станция е пред EVN Топлофикация (ул. Васил Левски 236) на изхода към магистрала „Тракия". Това я прави подходяща за зареждане при пътуване по магистралата, което увеличава възможностите за изминаване на разстояние от и към София, особено през летния туристически сезон.

Откриването на зарядните станции стана в присъствието на кмета на община Пловдив г-н Здравко Димитров, който заяви: „Благодаря на EVN за приноса към опазването на околната среда и чистия въздух. Това е бъдещето и ние ще съдействаме за изграждането и на други зарядни станции".

От своя страна Робърт Дик, регионален мениджър на EVN България, посочи: "Мобилността е важна тема за EVN България. От днес Пловдив има три нови зарядни станции, две от които в центъра на Пловдив, което ги прави уникални. Радваме се, че в лицето на община Пловдив имаме надежден партньор в този наш пилотен проект, който цели да проследи клиентските предпочитания за тази услуга. Това е и причината зареждането на трите станции да е безплатно през следващата година".

Към всяка зарядна станция има 2 паркоместа маркирани в зелен цвят само за електромобили. По този начин станциите позволяват да бъдат зареждани два електромобила едновременно (всяка станция има два независими порта).

Мощността на всяка една станция е до 22 киловата (kW), като зареждането се осъществява чрез два типа портове:
-        „Тип 2" - с мощност 22 киловата (kW)
-        „Шуко" - с мощност 3,7 киловата (kW)

Зареждането става лесно с мобилно приложение „EVN2GO"
Активирането на зареждането става чрез „EVN2GO" - безплатно приложение за мобилен телефон съвместимо с всички версии на операционни системи „Android"и "iOS".
Подробна инструкция за зареждане и стъпките за използване са налични на всяка зарядна станция, в приложението EVN2GO и на www.evn.bg

EVN разполага и с два електромобила в своя автопарк в Пловдив, като част от мерки за популяризирането на екологичния транспорт.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това е. В България където и да копнеш, откриваш нещо.

06.03.2020 12:41:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.