• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Европейската нощ на учените в Пловдив съчетава наука, изкуство, дигитални решения, екология, мода, живопис

Европейската нощ на учените в Пловдив съчетава наука, изкуство, дигитални решения, екология, мода, живопис

Снимка: dnews.bg

/КРОСС/ Между наука, изкуство, дигитални решения и екология, мода и живопис, са пресечните точки в събитията от Европейската нощ на учените в Пловдив, които започват днес и ще продължат до 27 септември. Пловдив е един от 5-те български градове, сред които са още София, Бургас, Стара Загора и Русе, включващ се в кулминацията на събитието. Надсловът на проекта за шеста поредна година е „Учените в триъгълника на знанието".

В „Европейската нощ на учените града на тепетата" се включват Центъра по растителна системна биология и биотехнология, където виртуално и реално кръгла маса под надслов: „Зелената сделка - хоризонти за наука ще представи възможностите за кариерно развитие на изследователи. Академията за музикално танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев" ще се присъедини и за пореден път ще се включи в събитията, свързани с Европейската нощ на учените в Пловдив.

В програмата на е включено модното ревю на студенти, като ще бъдат представени модели, изработени от екологични материали. Доц. Петя Бъркалова ще представи книгата с интервютата „Пловдив и смислоносците. 10 истории за принадлежност". Книгата е разговор с учени и университетски преподаватели, с хора на науката, изкуството и образованието, които са носители на награда „Пловдив".

В това шесто поред издание, журналистката Ваня Драганова разговаря с тях, защото те знаят какво е въздействие и признание, но същевременно са „войници на съдбата", които носят академичното кредо като адмиралски жезъл „в раницата си". Те са вдъхновяващи личности, които са спечелили стотици хора, защото се интересуват от истината, красотата и доброто.

На 25 септември са планирани събития и в „Артклас Център" - Пловдив. Те включват: награждаване на победителите от Фотоконкурса „Науката в училище", творческо ателие по рисуване с деца от 4 до 8 години, както и творческо ателие за възрастни. Асоциацията за кариерно развитие предлага ученици, студенти и гости да дискутират по проблемите на науката и изкуството в условията на криза и новите възможности, които се разкриват пред хората на изкуството. Темата на дискусията е : „ Пресечните точки на науката и изкуството". Европейската нощ на учените 2021 година в Пловдив ще приключи на 27 септември в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов" с изложба на 15 творби живопис на ученици от гимназията под надслов „Градски хоризонти".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.