• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

ББР с първа програма сред насърчителните банки в ЕС за подкрепа на малкия бизнес

ББР с първа програма сред насърчителните банки в ЕС за подкрепа на малкия бизнес

Банката мобилизира привлечен ресурс в размер на 1,7 млрд. евро за допълване на спасителната програма на правителството
/КРОСС/До две седмици ще заработи правителствената програма за подкрепа на бизнеса и физическите лица в неплатен отпуск. Това ще стане след увеличаването на капитала на банката, което се очаква до дни. Финансовата институция вече обработва първите постъпили искания и по собствената програма за микрокомпании, пострадали от COVID-19, обяви Главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев по време на брифинг днес.
Финансовият ресурс ще обхване най-засегнатите сектори от пандемията, включително и еднолични търговци, занаятчии, земеделски производители и самоосигуряващи се лица, чиито бизнес е затруднен заради извънредно положение. Това е първата собствена програма сред насърчителните банки в ЕС за подкрепа на пострадалите компании от пандемията от COVID-19, която е допълваща усилията на българското правителство.
ББР е една от малкото банки с конкретни предложения, които реално ще подкрепят предприемачите в кризата, заяви Стоян Мавродиев. За да облекчи търговските банки, ББР ще поеме по-голям от обичайния риск по гаранционните си програми, като ще покрива до 80% от риска по кредитите, които ще се отпускат. Отново в подкрепа на търговските банки е и мярката за осигуряване на ликвиден ресурс чрез посредническо изкупуване на проблемни вземания.
„Ролята на ББР в тази кризисна ситуация е от изключително значение. Банката мобилизира целия си привлечен ресурс да предостави адекватни решения на предприемачите и мерките, които обявихме тази сутрин са първата стъпка към това. Това е първият, но не и последният подобен инструмент", заяви главният изпълнителен директор.
„Нашата цел е да работим максимално в полза на хората, които в момента понасят икономически удар и да помогнем да нормализират финансовата си ситуация", допълни още Мавродиев.
Ръководството на ББР обяви, че за периода на извънредното положение ще дари заплатите си в подкрепа на здравните заведения в страната и Спешната помощ в София и областта. Финансовата институция е организирала и дарителска кампания сред своите служители за подкрепа на медиците на първа линия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.