• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Радан Кънев: Следващият Европейски парламент трябва да ревизира части от Зелената сделка

Радан Кънев: Следващият Европейски парламент трябва да ревизира части от Зелената сделка

/КРОСС/ За България Европа не е чужбина. Трябва да престанем да мислим за европейската политика като за европейска политика. Тя е елемент от вътрешната политика. Европейското законодателство заема толкова голяма част от българското законодателство, че ние трябва да го разбираме като наше. Това каза евродепутатът Радан Кънев в предаването „Говори сега" по БНТ.

За това какви решения се взимат на европейско ниво отговорност имат българските евродепутати, българският еврокомисар и правителствата, които заседават в Европейския съвет. „Това е наше законодателство, не е външно, не е наложено, а е изработено от нас, добре или зле", коментира Кънев.

Успокояването на инфлацията в България зависи много от инфлацията в ЕС, тъй като пазарът ни е много силно свързан. „Тук това, което за мен е много притеснително, е, че на фона на една много ускорена инфлация през 2021 и 2022 г., ЕК продължи да предлага мерки, които са по съществото си проинфлационни. В рамките на големия законодателен пакет, който условно наричаме Зелена сделка - голяма част от тях вече са в сила, други все още се обсъждат, имаше поредица от решения, които водят до непосредствено покачване на цените. Например затягането на търговията с емисии. Хората реагират с пълно право, защото не са информирани. Това е от 2005 г. и много управления в България дължат много сериозен отговор защо не са комуникирали с гражданите, с бизнеса, със синдикатите, с медиите какво се случва на пазара на емисии. . И тук отговорността на българските правителства е чудовищна, огромна", даде пример евродепутатът.

По думите му следващият Европейски парламент може и трябва да ревизира части от Зелената сделка.

Влизането в Шенген и еврозоната на 1 януари 2025 г. според него е възможно.

Според него ПП и ДБ трябва да се явят на изборите за Европейски парламент с обща листа.

БНТ, „Говори сега"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.