• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Идея: Нулев данък върху корпоративната печалба, реинвестирана в дълготрайни активи

Идея: Нулев данък върху корпоративната печалба, реинвестирана в дълготрайни активи

/КРОСС/ Намаляване на данъците и създаване на агенция за управление на държавната собственост - това са част от идеите, предложени от новоучредения Съвет по икономически и публични политики. Експертите - известни икономисти с десни убеждения, предлагат стратегия за развитие в 11 точки.

20% от данъка върху доходите да се насочва към общините, да бъдат премахнати данъкът върху дивидентите и върху лихвите по депозитите, настояват експертите от Съвета по икономически и публични политики.

И още - нулев данък върху корпоративна печалба, реинвестирана в дълготрайни материални активи, е ключова мярка за икономически ръст, категоричен е Никола Филипов от Съвета.

"И тя води до акумулирането на нов капитал. Новият капитал прави всяко едно производство по-конкурентоспособно на международните пазари и прави производителността на труда много по-висока, а производителността на труда прави доходите по-високи".

Министерствата да се концентрират върху политиките в секторите си, настоява бившият финансов министър и кандидат-депутат от ДПС Петър Чобанов:

"Министерствата ще трябва да се фокусират върху това да правят политики, а не да се занимават непрекъснато с дейности, които не са им работа".

Кузман Илиев, който беше кандидат от листите на ВМРО, допълни, че трябва да се оптимизират разходите на държавата:

"Не може в условия на криза разходите на държавата да са рекордни. Не може да нарастват заплатите в държавния сектор с 30 процента на места, хайде разбираемо е на първа линия, но с десет масово, при положение, че бизнеса страда и много бизнеси са затворени".

Коментира Илиев, като предупреди, че е твърде вероятно да се стигне до поскъпване на българския дълг. Всички участници подчертаха, че изказват мнения в качеството си единствено на експерти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това с нулевият данък е пълна дивотия. Държавата ще орязва социални политики за да може промишления капитал ( дай Боже да е промишления) да става все по-богат, разчитайки на това, че като му омръзне да забогатява ще започне самият той да води социална политика, откривайки нови работни места,повишавайки заплатите, предлагайки сериозни социални пакети и повишавайки квалификацията на персонала редовно и за своя сметка. Майтап голям.

08.04.2021 15:54:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.