• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Петима пострадали при тежката верижна катастрофа на Околовръстното в София (Снимки)

Петима пострадали при тежката верижна катастрофа на Околовръстното в София (Снимки)

/КРОСС/ Петима души пострадаха при тежката верижна катастрофа по Южната дъга на Околовръстния път на София. 10 коли и два тира се сблъскаха. Трима от ранените са в болница.

Инцидентът стана в отсечката от пътния възел "Бояна" до "Симеоновско шосе" в посока "Симеоновско шосе". Движението там е спряно.

Според очевидци, инцидентът е причинен от единия камион, който вероятно е карал с несъобразена скорост. Неговият водач е пострадал и трудно е изваден от кабината. На място пожарникари помагаха за освобождаването на хората, попаднали в капана на смачканите превозни средства. Движението в района остава силно затруднено.

Инспектор Иво Биков от Пътна полиция заяви пред БНР: "Около 9 часа тази сутрин е постъпил сигнал в нашата дежурна част за възникване на верижна катастрофа между леки и товарни автомобили. На място минути след получаване на сигнала непосредствено са пристигнали наши екипи на Пътна полиция, охранителна полиция, екипи на пожарната и на Спешна медицинска помощ. Пострадалите към настоящия момент мога да ви кажа, че са трима. Те са транспортирани до болнично заведение, където в момента текат прегледите и още двама има леко пострадали, които са прегледани, но не са транспортирани, тъй като нямат наранявания. Много е рано да говорим и да вменяваме вина на някой. Тече оглед и докато не се извършат процесуално-следствените действия не можем да определим вината".

От Столична община препоръчват на гражданите да използват алтернативи за придвижване към бул. "България" и "Черни връх".

"Околовръстният път е доста натоварен. Има наши екипи на Пътна полиция, които ограничават движението на кръстовището на Околовръстния път и на бул."Черни връх" в двете посоки - посока център и посока Драгалевци, където е обходният маршрут за Симеоновско шосе", каза още Биков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Da

Дали в България ще се намери някой, който да вземе мерки за спазването на скоростта на този участък от околовръстното шосе.

05.12.2022 14:32:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.