• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

През 2020 г. "Безсмъртният полк" ще шества в социалните мрежи

През 2020 г. "Безсмъртният полк" ще шества в социалните мрежи

/КРОСС/ И през 2020-та година фондация "Безсмъртния полк" продължава да се готви за отбелязването на 75-тата годишнина от разгрома на фашистките пълчища в Европа, съобщиха от ръководството на фондацията.

"Безсмъртният полк" като гражданска международна акция вече се превърна в традиция и в България.

Нашата всенародна акция е особено важна за разпространяване на Истината за Победата, за преклонение пред паметта на нашите родственици, взели участие в разгрома на хитлеро-фашизма, за отбелязване на 9-ти май, за тържественото протичане на 75-тата годишнина от Победата!

Това предполага, че през 2020-та година също ще отбележим 9-ти май - Денят на Великата Победа над фашизма и нацизма!

С оглед на външните обстоятелства, на мерките срещу пандемията от COVID-19, които промениха функционирането на живота ни през последните седмици, ние сме длъжни да се съобразим с решението на Народното събрание и на Правителството на Република България за удължаване периода на извънредното положение до 13 май 2020 г. и да организираме провеждането на "Безсмъртният полк" по начин, който да не застрашава живота и здравето на участниците в него.

Тази година шествие по улиците на България на "Безсмъртният полк" няма да има!

Фондация "Безсмъртният полк" предлага на всички участници в това грандиозно събитие през 2020-та година то да бъде проведено онлайн и пренесено в социалните мрежи.

Нека всеки българин, който има роднини - участници в Съпротивата срещу фашизма в периода 1923-1945 година, да разпространи техните снимки в своите социални профили и в групите, в които членува.

Всеки, който желае и има тази възможност, може да обработи своите снимки и върху тях да положи символиката на "Безсмъртния полк", която може да бъде свалена от сайта на фондация "Безсмъртния полк" https://bezsmartniatpolk.com или от facebook-групата на полка https://www.facebook.com/groups/bezsmartniatpolk/ .

Така и тази година ние ще застанем рамо до рамо с нашите героични предшественици, които унищожиха кафявата чума, и ще сведем глави пред тяхната саможертва.

Същевременно, управителният съвет на фондация „Безсмъртният полк" заявява, че следи с внимание развитието на епидемиологичната обстановка и, при нейното благоприятно развитие и отпадане на мерките за събиране на граждани на едно място до 9-ти май, сме готови да реагираме и да проведем нашето ежегодно събитие в традиционен порядък.

***

"Безсмъртният полк" приема за своя основна задача запазването във всяко семейство на личната памет за поколението, участвало в Антифашистката съпротива и Втората световна война.
Участието в "Безсмъртния полк" означава, че всеки българин, който помни и почита свой роднина - ветеран от Българската армия, партизанин, нелегален, боец от Съпротивата, политически концлагерист и затворник, участвал в Антифашистката съпротива и във Втората световна война, на 9-ти май всяка година ще излиза на улиците на своя град с техните фотографии, за да вземе участие в Парада на "Безсмъртния полк". Участието в "Безсмъртния полк" е доброволно.
"Безсмъртният полк" е неправителствена, нерелигиозна, нетърговска и неполитическа независима обществена организация. В редовете на "Безсмъртния полк" може да встъпи всеки гражданин, независимо от своята вяра, националност, етнос, политически или други възгледи. "Безсмъртният полк" обединява хората. Всичко друго е неприемливо за нас.
"Безсмъртният полк" изключва използването на символика, различна от онази, която има отношение към Антифашистката съпротива и участието на Българската армия във Втората световна война.
Акцията е проведена за пръв път през 2012 год. в руския град Томск.
На следващата 2013 акцията "Безсмъртен полк" се провежда в 120 градове и села в Русия, а през 2014 - в 500 града в седем страни по света.
През 2015 "Безсмъртният" полк марширува в 15 държави.
От 2016 година България също се присъединява в инициативата.
"Безсмъртният полк" в Русия и "Безсмъртният полк" в България са част от една и съща кауза - ние сме заедно и работим в тясно сътрудничество, защото "Безсмъртният полк" е един в целия свят.
"Безсмъртният полк" не може да се идентифицира с никой човек - политик, общественик, държавен или общински служител или избраник.
"Безсмъртният полк" са хилядите загинали и техните потомци.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.