• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ген. Константин Попов: Очевидно украинската армия не е победена, не се вижда скорошен край на конфликта

Ген. Константин Попов: Очевидно украинската армия не е победена, не се вижда скорошен край на конфликта

/КРОСС/ В студиото на „Още от деня“ по БНТ ген. Константин Попов, каза че този сблъсък не е Русия-Украйна. „Този сблъсък е между изтока и запада, между две системи, между два различни свята. Така че трябва да се случи нещо по-сериозно, за да можем да разчитаме, че в Русия ще има някаква промяна или в Запада ще има някаква промяна.“

Ако разчитаме бойните действия, те доста елементарно, но всъщност във войната има много тежка политика, икономически и финансови решения, заяви Попов. „Аз мисля, че тук става въпрос на издръжливост. Аз останах леко учуден как някои хора в България с неприкрита радост обявяват „вижте, как ще страдаме и какви хубави демонстрации има в Чехия. Според мен политическият ни елит, разбира се, че трябва да бъде държан отговорен за своите решения, но той не трябва да се занимава с проблеми единствено по назначаване на наши хора, придобиване на власт. Политическият елит в момента има много сериозна задача – да покаже сила и смелост да решава проблемите и сега, и в далечното бъдеще. Трябват сериозни лидери“.

Крим може да бъде далечна цел, аз лично не вярвам, че в обозримото бъдеще Крим може да бъде освободен, заяви ген. Попов. „Мисля, че тепърва ще има прегрупиране на руските въоръжени сили и предприемане мерки на фронта и достигане на по-тежки сражения. Крим надали е цел на украинското военно командване в момента“.

Едно е сигурно – Украйна трябва да бъде подпомагана, категоричен е Попов. „Ясно е, че НАТО няма да изпрати войски в Украйна. Но има други начини – финансови, икономически, военно-технически и т.н. Важно е да видим решителността на лидерите“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.