• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Най-търсеният модел на Porsche е Cayenne

Най-търсеният модел на Porsche е Cayenne

/КРОСС/ От всички модели на Porsche най-търсеният през първата половина на 2022 г. на пазара на нови автомобили остава Cayenne. За този период големият SUV на германската марка е продаден в тираж от 42 хиляди екземпляра. На второ място в гамата на Porsche паркира по-малкият Macan с 38 хиляди продадени бройки. Въпреки трудностите с осигуряването на компоненти за производство изцяло електрическият Taycan натрупва почти 19 хиляди продажби и изпреварва Panamera (15,6 хиляди доставки), съобщи "Труд бг".

През 2020 г. от завода излезе милионният Cayenne.

През това лято Cayenne празнува своята 20-а годишнина от въвеждането на първата генерация. Моделът се превърна в истински бестселър и надмина 1 милион продажби още през 2020 г. През изминалата 2021 г. са продадени над 80 000 екземпляра от първия SUV на марката.

Трите поколения Porsche Cayenne превърнаха модела в бестселър на марката.

В трудната актуална обстановка Porsche регистрира 5% общ спад на продажбите по целия свят в сравнение с първото полугодие на 2021 г. Пазарът на премиум автомобилите е силно засегнат не само от липсата на части за производство, но и от възобновяването на коронавирусната пандемия в Китай, войната в Украйна и икономическата криза. Най-голям е спадът на търсенето именно в Китай - 16%.

На европейския пазар обаче Porsche отбелязва 7% ръст, а конкретно на родния си пазар в Германия увеличението на продажбите е 5%. В САЩ германският производител се сблъсква с трудности при транспортирането на автомобилите заради нарушените канали за доставки. Въпреки това американци са закупили над 32 хиляди леки коли с марка Porsche.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.