• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Мебели по поръчка – начин да изберете най-доброто решение за всяка стая?

Мебели по поръчка – начин да изберете най-доброто решение за всяка стая?

/КРОСС/ Когато купуват поръчкови мебели, собствениците на жилища искат да се възползват максимално от самата услуга. Цената на поръчковото обзавеждане е по-висока от тази на масовата мебелна продукция, следователно купувачът иска да получи повече срещу парите, които дава. Уникален дизайн, нестандартна цветова схема и много по-високо качество на изработените мебели по поръчка.

На заден план обаче остава правилният избор на мебелите за всяко жилищно помещение, а това е може би най-важният аспект на инвестицията. Защо е важно да изберем най-доброто мебелно решение за всяка стая и какво означава това? Ще разгледаме в следващите редове.

Каква трябва да бъде мебелировката за спалнята?

Мебелите за спалнята са по-малко взискателни към неблагоприятни въздействия като влага и механично натоварване. Следователно те могат да се изработят от обикновено ПДЧ, по желание с красив МДФ фурнир в лицевата част. За спалнята трябва да се поръчат няколко задължителни компонента: легло за матрак, нощни шкафчета, гардероб и скрин/тоалетка.

Важен момент тук е цветът на мебелите или цветовата схема, в случай че се поръча обзавеждане в комбинация от цветове. За малките спални с оскъдно количество дневна светлина е по-уместно да се избират светли мебели или такива, при които светлите тонове преобладават. Мебелният обков (панти и механизми) трябва да бъде с добро качество, за да се гарантира комфортът при използване на мебелите.

Холна секция или само ТВ-шкаф?

Холът е помещението, в което семействата прекарват вечерите и почивните си дни. Основната дейност в това помещение по правило е гледането на телевизия и следователно най-голямо внимание се обръща на холната гарнитура и секцията. Секцията представлява модулна система, включваща: шкафове, чекмеджета, витрини и лавици. В дизайна ѝ винаги е определено специално място за телевизора и то обикновено е в центъра на системата.

Много хора се колебаят между поръчката на секция и ТВ-шкаф. И двата варианта са много удачни и се радват на голям потребителски интерес. Секцията дава възможност за съхранение на повече вещи и създава усещане за ред и естетика. ТВ-шкафът от друга страна е с по-ниска цена и може да се изработи от масив. Някои фирми, предлагащи изработка на мебели по поръчка, създават уникални тв-шкафове от естествено дърво с дърворезба.

Избор на кухня според интериора на помещението

Изработката на кухни по поръчка, особено по индивидуален проект, е сложна операция, която се налага при нестандартно оформление и размери на стаята. Създаването на хармонично, добре проектирано кухненско пространство започва с избора на кухненските шкафове - техния брой, форма и размер, както и цветови комбинации.

Кухните - както стандартните, така и поръчковите, се състоят от долен и горен ред модули. Долният ред шкафове включва шкаф за мивка, както и допълнителни шкафове за съхранение на домакински/кухненски принадлежности. Върху тях може да се монтира общ плот, с което да се обособи работна зона. При липсата на кухненски остров и достатъчно голяма маса, това е едно чудесно решение.

За щастие на собствениците на жилища, добрите фирми за мебели по поръчка, могат да реализират невероятно сложни и красиви проекти. Кухнята може да бъде от естествено дърво с ъглова (L-образна) форма, обхващаща две съседни стени. За малки помещения тип кухненски бокс, могат да се изработят няколко компактни самостоятелни модула.

Като материал възможностите варират между: ПДЧ, МДФ, масив и пластмаса. Разцветките са повече от разнообразни - дървесен стил или ярко и нетрадиционно покритие в червено, зелено и дори черно. Монтажът на кухня, направена по поръчка, е препоръчително да се извърши от фирмата производител.

 


 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.