• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Как столична община скоростно спря спорна поръчка за новите коли

Как столична община скоростно спря спорна поръчка за новите коли

Местната власт беше готова да изхарчи 540 000 лева за автомобили в условията на намаляващи приходи

/КРОСС/ Кога един зам. кмет на Столична община говори истината и как се прекратява вече уж прекратена обществена поръчка.

След „ремонт на ремонта" ръководството на Столична община вече може да се похвали и с нов модел на „прекратяване на обявена за прекратена обществена поръчка".

Пред очите ни е познатият начин на работа - проба/грешка и неделно „гасене на пожари" от екипа на кмета на София. На 01.04.2020г. на сайта на Столична община е обявена обществена поръчка за доставка на 6 броя фабрично нови леки автомобили за нуждите на Дирекция „Транспорт" при Столична община, съответно 3 броя тип „Седан" или тип „Лимузина" и 3 броя тип „Седан" или тип „Хечбек".

Общинските съветници от БСП вчера - 05.04.2020г. в 16.30ч. обявиха своята позиция, че тази обществена поръчка с възложител Кристиян Кръстев - зам. кмет по транспорта на Столична община е ненужна и изцяло необоснована. При крещящата нужда от средства за общинското здравеопазване, социалното подпомагане, градския транспорт, почистването и дезинфектирането на града, закупуването на нови автомобили за администрацията е недопустимо и неморално.

Запознахме се с документацията и останахме в искрено недоумение, както по отношение на техническите изисквания, така и по отношение на критериите за оценка. Особено бяхме впечатлени от изричното изискване по отношение на цвета на леките автомобили тип "седан" или "лимузина" - сиви. Настояхме незабавно г-жа Фандъкова да прекрати обществената поръчка!

В рамките на два часа събитията добиха характер на гротеска с елементи на мелодрама. Във фейсбук страницата си зам.кмета Кръстев заяви, че във връзка с появили се спекулации, свързани с обществена поръчка за доставка на автомобили, иска да уведоми всички, че същата е спряна на 1 април с оглед на кризисната ситуация.

Бърза справка в „Профила на купувача" на сайта на Столична община показа нещо съвсем друго - 1- ви април 2020г. е датата, на която е публикувана откритата процедура, като срокът за участие е до 28 април 2020г. Никъде нямаше качена информация за прекратяване на процедурата. Но след около два часа чудото дойде! В късните часове на почивния неделен ден - съответно в 18;41 ч. и 18.48 часа обществената поръчка за двете позиции леки автомобили е спряна!

източник: Милка Христова/фейсбук

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.