• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Объркване родило новината за поскъпване на парното, всъщност ще поевтинее

Объркване родило новината за поскъпване на парното, всъщност ще поевтинее
Задачата на Топлофикация е да върне всичко, платено в повече от софиянци, коментира Фандъкова

/КРОСС/ С 14% да поевтинее парното спрямо предишния отоплителен сезон, обсъжда Комисията за енергийно и водно регулиране. По-рано премиерът Бойко Борисов се закани, че ще обсъди с колеги смяна ръководството на регулатора, заради вчерашните прогнозни разчети, че всъщност се очаква поскъпване на топлото.

"Не вярвайте на всеки слух и всяка информация, която достига до вас. В качеството си на председател на КЕВР заявявам категорично, че цената на парното отопление ще бъде средно с 14% по-ниска за следващия отоплителен сезон спрямо онова, което плащахме през миналия отоплителен период. За София намалението е с 15%", обясни председателят на КЕВР Иван Иванов. 

При цена от 95 лева за мегават час досега, след намалението тя ще е 81 лева за новия период.

От КЕВР посочиха, че не бива да се сравняват нееднородни причини. Прогнозите породили доста дебати, дори било прогнозирано 22% поскъпване на цената на парното за София. Обяснението на Комисията за това - очакваното поскъпване на газа. 

От КЕВР уточниха, че промяна на цените се обсъжда на база промяна на цената на газа, а не на сегашната такава. 

"Задачата на Топлофикация е да върне всичко, платено в повече от софиянци от миналото лято, откакто правителството успя да договори по-ниските цени. Това е задачата на "Топлофикация-София", каза от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

голям педал, брей...

Тоя курвенски номер на курвата боко го гледаме отдавна. Кара някой от напълно зависимите Му авери да се изкаже и после го опровергава за да си качва рейтинга пред дебелите лелки, неговите гласоподователки барабар с купените цигани. Банкянски капут долен!

04.06.2020 18:07:03

Анонимен

Ганю трябва да става разноглед , това е номера , истината е проста , в сравнение с миналата година по това време цената ще е с 14% по ниска , но в сравнение с днешната цена ще е с 21% по висока ..... защото някога в бъдещето газът можел да поскъпне .... а ако поевтинее ...?

04.06.2020 17:36:31

Анонимен

Няма грешки, а има журналистически и управленски издевателства над народа. Най-малкото да продадат повече вестници.

04.06.2020 17:01:49

Иван Тенев

Лъже!!! Заблуждава ни, че сегашната цена е 95 лв. за МВЧ и ще стане 81 лв. за новия период. Не казва дали е с или без ДДС. Цената на ТЕЦ София по фактура от 30.04.2020, (която съм платил) е 84,384 лв. за МВЧ с ДДС. Следователно, при 15% намаление цената на МВЧ с ДДС трябва да стане 71,726 лв., а не 81 лв., както той казва. Сигурно го натискат от Министерството на финансите за по-високи цени, което води до по голяма маса на събраното ДДС, респективно повече бюджетни приходи.

04.06.2020 16:30:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.