• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Триумфален успех на първата част на Sofia Opera Wagner Festival

Триумфален успех на първата част на Sofia Opera Wagner Festival
Вълнуваща атмосфера изпълни залата на Софийската опера

/КРОСС/ С удоволствие споделяме с вас триумфалния успех на първата част на Sofia Opera Wagner Festival с новата постановка на „Пръстенът на нибелунга" от Рихард Вагнер.

Вълнуваща атмосфера изпълни залата на Софийската опера, а четирите премиерни вечери на 8, 9, 11 и 13 юли преминаха под еуфоричните овации на зрителите.

Имахме гости от Германия, Великобритания, Норвегия, Франция, Австралия, Испания, които с вълнение изгледаха „Рейнско злато", „Валкюра", „Зигфрид" и „Залезът на боговете". Международни признати музикални критици и журналисти вече започнаха да публикуват своите рецензии, в които не скриват възторга си от новия „Пръстен" на Софийската опера. Те ласкаво отбелязват отличните български гласове, аплодират оркестъра и диригента Константин Тринкс и изразяват огромните си адмирации към режисьора Пламен Карталов за цялостната визия и концепция.

Ето какво споделят те:

Андреа Мерли, Италия

"Тръгвам си от София с пълно сърце и голямо удовлетворение за това, че цялата постановка е направена така, че да бъде разбрана от широката публика, а не само от интелектуалци и музиканти, или пък от критиците.

Грегор Таси, Musicweb International

„Гледал съм „Залезът на боговете" много пъти в различни театри в Европа, но вашият е най-хубавият - с най-добрите певци, най-добрият оркестър и най-добрата постановка."

Тони Купър, The Opera Critic

„Наистина фантастично!"

Сред гостите бе и изтъкнатият вагнеров бас Фалк Щрукман, камерзенгер на Виенската опера. Той сподели, че това, което вижда и чува го вдъхновява неимоверно, а изпълнителите са от световна класа.

А Карл Русвурм от Вагнеровото общество в Мюнхен отбеляза:

„Удивен съм от нивото на певците и оркестъра! Гледал съм „Пръстенът на нибелунга" в почти целия свят и съм особено щастлив, че Пламен Карталов е постигнал такъв изключителен резултат!"
В края на седмицата Вагнеровият фестивал продължава със спектакъл на „Тристан и Изолда" /23 юли/ и „Парсифал" /25 юли/. Ще сложим финала на откритата лятна сцена на езерото Панчарево с два спектакъла на „Летящият хорандец" на 29 и 30 юли.

Очакваме ви, за да преживеем заедно магията на вагнеровата музика!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.