• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Специално представление за рождения ден на незабравимия Крикор Азарян

 Специално представление за рождения ден на незабравимия Крикор Азарян

/КРОСС/ В памет на професора, Дворецът и Фондация "Проф. Крикор Азарян" организират на рождения му ден специални събития с участието на неговите ученици.

Тази година това ще се случи на 13 март от 19.00 часа с последния премиерен спектакъл на Касиел Ноа Ашер "Нощта на покера".

"Нашият учител проф. Крикор Азарян още във втори курс ни хвърли в дебрите на Тенеси Уилямс. За нас това беше едно стръмно изкачване на театралния Еверест с много падания и синини.

Той казваше, че това не са герои - жонглиращи с ангелското и демоничното, нощта и ослепително яркия до изгаряне ден; огромното желание да се случиш в този свят и смъртта. Някак си ни научи да мислим като за много дълбоки води, в които се гмуркаш като водолаз без кислород и колкото повече въздухът не ти стига, толкова повече е възможно да познаеш и достигнеш вълшебството."
С това откровение Касиел Ноа Ашер - студент от класа на проф. Крикор Азарян, випуск 1993 г., посвещава спектакъла "Нощта на покера", създаден по мотиви от "Трамвай Желание" на Тенеси Уилямс, чийто режисьор и актьор в ролята на Бланш е, на своя учител от Театралната академия.

Заедно с Йордан Ръсин /СТЕНЛИ/, Ели Колева /СТЕЛА/, Кристиян Негалов /МИЧ/, Мартина Апостолова /АЗРАЕЛ, ЮНИС/ и Теодор Каракачанов /САМАЕЛ, СТИЙВ/, вярна в уроците на своя учител и неговите "10 Кокови заповеди", Касиел търси и предизвиква у зрителя неочаквани гледни точки.

"Тази игра става с взаимна любов и вяра. Колкото повече любов и вяра, толкова повече творческа лудост и радост от процеса. А за това са нужни артисти емоционално възбудими и заразителни", из "10-те Кокови заповеди"

Билети за спектакъла "Нощта на покера" може да откриете на касите на Билетен център - НДК и www.tickets.ndk.bg.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.