• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Мандатът за нов кабинет е изпълнен: Ще получи ли предложеният състав на МС одобрение

Мандатът за нов кабинет е изпълнен: Ще получи ли предложеният състав на МС одобрение
Анализ на на Светлин Тачев, Диана Дамянова, Георги Харизанов, Петър Чолаков и Нидал Алгафари

/КРОСС/ Ще получи ли одобрение проектът за кабинет, представен от Мария Габриел? Коментар по темата в извънредното студио на NOVA направиха социологът от „Галъп" Светлин Тачев, политическият PR Диана Дамянова и политическият анализатор Георги Харизанов, политологът доцент Петър Чолаков и PR експертът Нидал Алгафари.

Диана Дамянова сравни случило се с много труден ход в бриджа. „Има много труден ход, който принуждава опонента да играе така, че да те облагодетелства. Сега или Борисов, или Габриел прилагат този похват. Сега има два варианта. Първия вариант е този проектокабинет да не бъде одобрен от ПП-ДБ, а българският народ само чака да види кой ще ни изведе до избори, за да го накаже. А вторият вариант е това да е някакво печелене на време, за да се договорят", посочи тя.

Според Тачев ГЕРБ „извива ръцете на ПП-ДБ". „Ако папката не беше върната пълна, вината за новите избори щеше да бъде понесена от ГЕРБ. Те така финтираха ПП-ДБ, че в момента те носят отговорност ще има или не кабинет", категоричен е той.

Георги Харизанов коментира и смяната на някои от министрите в състава на кабинета. „Ако и при този състав на някой нещо не му е наред и ще жертва големите евроатлантически цели заради персонални цели - този някой няма да е ГЕРБ", подчерта той.

„Това правителство е малко като при лафа „А тя знае ли, че му е гадже", коментира върнатия изпълнен мандат от страна на Мария Габриел Петър Чолаков. „Този състав, така, както е даден е един ултиматум от страна на ГЕРБ-СДС и може да разцепи ПП-ДБ. Това е един изключително коварен ход, изигран от ГЕРБ-СДС", допълни той.

По думите на Алгафари Борисов е направил за пореден път много голям компромис.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

?КОЙ? някой зад кулисите.

19.03.2024 23:08:54

Анонимен

Жалка картина на надлъгване, подлъгване, прекарване, надцакване, прецакване и всякакви политически мерзости! Кой подложи динената кора на Габриел /или беше бананова обелка?/ Дали не беше приятелски огън от собствената партия? Както каза Асен, Мария Г. се оказа не решение на проблема, а част от самия проблем. Логично допълнен от Т. Дончева, че и МГ и НД са част от проблема от самото му начало.

19.03.2024 23:06:51

Анонимен

Много умен ход на ББ! Интрига, която поставя максимално на течение ПП/ДБ. Единствено разумно от тях ще бъде да намалят щетите, като подкрепят кабинета в този състав. Всяко друго действие води до още по-голяма дискредитация и падане на подкрепа от електората. Единствената полза ще бъде ако успеят със съдебната реформа и разкарването на Сарафа. Иначе - чакаме изборите в САЩ. След това са възможни и предсрочни избори, а Споразумението очевидно няма да бъде подписано.

19.03.2024 18:34:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.