• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Асен Василев: „Колата” я карахме ние, а не ГЕРБ

Асен Василев: „Колата” я карахме ние, а не ГЕРБ

/КРОСС/ „Колата" я карахме ние, а не ГЕРБ. Може да се е движела криво, но го правеше към Европа. Това каза снощи съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

По думите му съвместно управление с партията на Бойко Борисов е било ежедневна битка. „Не сме "изпрали" Борисов и Пеевски. Ние се изцапахме. От тях самите знам, че плановете им са Борисов да бъде пенсиониран като президент, а Пеевски да стане министър-председател", каза съпредседателят на ПП-ДБ.

Той коментира решенията на служебния кабинет.

„Много бързо започнаха да ни връщат модела на постната пица. Първо започнаха да прокарват частна детска болница и да казват „Няма да се случи държавната". Вдигнаха се хората, спряха този процес - засега. След това пробваха с пенсиите. Другото, което започват в момента да подготвят, е, че щяло да има увеличение на цената на тока. Имаше решение на кабинета „Денков", което осигуряваше 780 милиона да влязат във Фонд „Сигурност на електроенергийната система" като част от поемането на дълговете на „Топлофикация". Едно от първите неща, които служебният кабинет направо, е да отмени това решение и сега да каже „Парите ги няма", посочи Василев.

Според него няма морален проблем в катастрофата с кола на НСО, при която загина един човек. В автомобила се возеше съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. „НСО навърта милиони километри годишно. Това не е първият инцидент, за съжаление вероятно няма да е последният. Катастрофите не подбират партийни цветове, такива неща се случват", коментира Василев.

Той обясни какво ще се случи на извънредното заседание на парламента във вторник, което инициираха от ПП-ДБ. „Ще вземем решение, което да задължи правителството да увеличи пенсиите с точно толкова, колкото пише в бюджета - с 11%. В бюджета има 100 милиона, предвидени за 11% увеличение. Видяхме опит увеличението да бъде 10%, а тези 100 милиона не се казва къде ще отидат", коментира бившият финансов министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вярно говориш Кокорчо. Тиквата стоеше отстрани и ви гледаше сеира, как се осирате по пътя трасиран ви от Посолството. Не че ГРОБ са читави, но вие успяхте в невъзможното. Доказахте че може да се управлява и по-зле от тях и че има и по-големи гнусари, лицемери, лъжци, вредители и не на последно място крадци и предатели.

20.05.2024 16:12:41

Анонимен

Алоооу,нали ако не бяха ГЕРБ ,вие нямаше да видите властта през крив макарон ,бе калъф смотан !

20.05.2024 15:32:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.