• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Васил Гарнизов: Поведението на Борисов показва, че той признава, че има и по-силен от него

Васил Гарнизов: Поведението на Борисов показва, че той признава, че има и по-силен от него

/КРОСС/ Новото поведение на бившия вече премиер Бойко Борисов показва стремеж да се омекотят страстите, както и се вижда стремеж на новото правителство да покаже стабилност. Това коментира в студиото на „Тази сутрин" политологът доц. Мария Пиргова.

Шестото служебно правителство на България встъпи в длъжност. На специална церемония в президентството кабинетът на Стефан Янев положи клетва. Борисов предаде властта с думите - "Прекрасен избор".

Според социалния антрополог и политолог Васил Гарнизов поведението на бившия министър-председател показва, че той признава, че има и по-силен от него. Хвали косвено президента и пряко неговите решения. Това е знак, че нещо става. Той преди 3 седмици в едно интервю каза: Може и втори да сме. Започна да си подготвя място, което значи - не е задължително да сме първи, но няма да позволя да съм изместен и демонизиран. Показва, че има среди около президента и противниците на Борисов, които са склонни да не е изместен напълно бившият премиер, смята Гарнизов. Той коментира и състава на служебния кабинет и освобождаването от длъжност на административният секретар на МВР Бойко Славчев.

Правилно е да се чете служебното правителство като послание на Радев към обществото - Искаме да вземем някакъв контрол на МВР чрез Бойко Рашков, който познава системата и да ограничи предварителното купуване на гласове. Минава и посланието, че личното деяния на Борисов ще се гледат под голяма лупа, каза Гарнизов. Според него е ясно, че няма да се пипа енергетиката, защото е избран човек на статуквото в система. Той смята и че във външната политика също е избран министър, който е „дялан камък" и вероятно по оста Българи-Русия няма да се задълбочават проблемите от последните скандали.

Целта на това правителство е да осигури честни избори и ще се съсредоточи именно в това кабинетът, смятат експертите. Те допълниха, че не виждат реваншизъм в новото правителство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.