• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Сачева: Важното е да има правителство, ако има изрично настояване от ПП, ще сме склонни да отстъпим

Сачева: Важното е да има правителство, ако има изрично настояване от ПП, ще сме склонни да отстъпим

/КРОСС/ ГЕРБ може да отстъпи пред искането за партиен кабинет на ПП-ДБ, но категорично няма да подкрепим чистки. Освен това, ако има партийни имена, това означава, че отговорността ще е изцяло на „Продължаваме промяната, каза пред BTV „Тази сутрин“ заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.  Тя добави, че идеята на ГЕРБ е да има експертно правителство, но ако е изрично настояването на ПП, ще сме по-склонни да отстъпим.

Според нея по-разумното е правителството да има ограничен мандат от 18 месеца, но ако се спазват приоритетите и обществото е доволно, може да продължи повече.

Тя обясни, че трябва да има редовно правителство, за да може България да се превърне в парламентарна република отново. В момента България не е парламентарна република, разкритикува Сачева.

Присъствието на ярки политически лица ще доведе до напрежение, но отговорността ще бъде изцяло на ПП. Мария Габриел е нашият представител, от нея се водят разговори за персоналния състав на кабинет, добави Сачева.

Тя добави, че ГЕРБ от самото начало застъпва идеята, че трябва да има правителство на споделената отговорност и че трябва да се излъчи кабинет, който да се ползва с доверие и от двете страни.

В момента „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ имат различни виждания. От ПП настояват за политическо представителство, докато от ДБ предпочитат експертно правителство.

От ГЕРБ смятаме, че политиката не е за постове, а за постигане на цели. Затова и сме по-склонни да отстъпим, коментира още тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Люк

Важното госпожо Сачева е да бъдете отстранени от политическия живот и извършилите престъпления да бъдат поставени там, където им е мястото, независимо от техните имена и обществено положение, полически убеждения или партийна принадлежност.

01.06.2023 16:09:28

Веселина Томова

Борисов трепери от един въпрос – готов ли е да се подложи на ДНК тест за бащинство! А взимането на ДНК от лицето Бойко Методиев Борисов е заради изясняване на мотива за извършеното престъпление – пране на пари! Ако изобщо лицето Бойко Методиев Борисов беше мъж, щеше сам да се подложи на ДНК експертиза и да каже ЗАЩО Е ОТКАЗАЛ ПО ДЕЛОТО „БАРСЕЛОНАГЕЙТ“ ДА БЪДЕ ПОДЛОЖЕН НА ДНК ЕКСПЕРТИЗА И СЕ КРИЕ НА ПРАКТИКА ЗАД ЕДНА ЖЕНА И ЕДНО ДЕТЕ! За да бъде установен мотива по делото „Барселонагейт“ трябва да бъде свален имунитета на лицето Бойко Методиев Борисов, за да му бъде взета ДНК експертиза. От което той бяга като дявол от тамян, и за да спаси собствената си кожа, съсипва и държавата, и е готов да я дари на простоидиотите от ПП.

01.06.2023 15:01:33

Анонимен

Кадаха ви го вече - шарлатани.

01.06.2023 13:51:10

Анонимен

Дори ДПС им го каза, че улицата ще влезе в парламента да мете.Някой иска да пробва търпимостта, но после ще реве.Защо да се стига до там.

01.06.2023 09:40:03

Анонимен

Сачева, ти си умна жена. Мислиш ли че тези глупости със заплахата за демокрацията и парламентаризма могат да убедят някого. И вие не сте стока, но ПП се дшифрираха като пълни гнусари. Всъщност и вие ги мразите. Дори не съм убеден, че искате такова мъртвородено правителство. Оставам с усещането че отвън ви натискат да опитате да го реализирате, за да спрете, или поне забавите процесите в страната, които неминуема ще даведат до преориентация или поне по самостоятелна и рационална политика изчистена от геополитически влияния. Как си мислите, улицата дали ще приеме подобно правителство? А ако не го приеме как мислиш ще се развият нещата? И тогава къде ще се скриете?

01.06.2023 09:32:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.