• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

БСП на консултациите при президента: Корупцията вече се записва в закони

БСП на консултациите при президента: Корупцията вече се записва в закони

/КРОСС/ Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно представените партии преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство. Във вторник втори след "Възраждане" на "Дондуков" 2 отидоха представители на БСП.

"Нашата позиция е ясна и категорична от съставянето на това правителство. Времето доказа, че тя е правилна. А тя е, че това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя се аргументира с думите, че „това правителство е било създадено порочно, като е предало надеждите и очакванията на хората за промяна на досегашния модел на управление". „Вместо да се борят с мафията и задкулисието, те ги изпраха и ги узакониха. Корупцията вече се записва в закони. Самите приоритети на този кабинет не са изпълнени. Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни поставя като второстепенна държава в ЕС", категорична е Нинова, която подчерта, че това отдалечава страна ни от "нейната европейска същност".

Тя изрази опасения, че „еврозоната от 1 януари догодина също се отдалечава като възможност по признание на самите управляващи. „9 месеца посветиха единствено на разпределянето на постовете и властовите позиции в страната. За големите проблеми на държавата дори не бе помислено. За нас това са демографската криза, скъпото здравеопазване, ниското качество на образование и доходите на хората", посочи лидерът на БСП.

„Нашата теза остава непроменена - предсрочните избори са изход от тази ситуация. Не виждаме възможност в това НС да бъде намерена някаква друга конфигурация. Заявяваме, че няма да участваме в нея", повтори Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.