• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Сандов: Ако Гешев или Сарафов изкарат ключова информация, ГЕРБ-СДС ще бъде принудена да се смири

Сандов: Ако Гешев или Сарафов изкарат ключова информация, ГЕРБ-СДС ще бъде принудена да се смири

/КРОСС/  Според мен категорично няма да има правителство с първия мандат, освен ако няма някаква игра с кворума. Но дори да има правителство на малцинството, едва ли то ще бъде с дълъг хоризонт. Това сподели в ефира на Nova News бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Той допълни, че правителство на малцинството на ГЕРБ с програмата на ПП-ДБ звучи "нереално".

Най-доброто би било да имаме редовно правителство с кратък хоризонт, но с втория мандат. Мисля си, че по-важните въпроси ще се решат през следващите две седмици, посочи Сандов.

По думите му решението на ПП-ДБ да не подкрепи кабинет с първия мандат не е някакво ново решение, а просто потвърждение на коалицията, че няма да подкрепи проекто правителство на ГЕРБ.

Борислав Сандов, който не е народен представител в 49-ото Народно събрание, но е част от "Демократична България", увери, че от ПП-ДБ ще разговарят с всички политически формации в парламента в търсене на подкрепа за реализиране на втория мандат.

Той също така подчерта, че е важно България да има редовно правителство, особено предвид трусовете в съдебната система.

Всичко, за което сме говорили в последните години от "Демократична България" за завладяната държава и сгрешения модел на прокуратурата, излезе наяве за два дни и то непредизвикано, защото се случи отвътре, каза още Сандов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Aferist

Заместник главния прокурор Борислав Сарафов е горд и законен собственик на 6 жилища от направена проверка в краят на 2014 г. ,дарени от любящите му родители“. Пет от тях са в София, а едно е в Испания. Става дума за 4 дарени имота, един купен със спестявания и заем, и жилище в град Рохалес, Испания. (Курортен град на крайбрежието. По данни на агенциите за недвижими имоти цените в курорта за жилище от 92 до 120 кв. м. варират от 190 000 до 290 000 евро.) Апартаментът, който е купила майката на Сарафов е от 121 кв.м. за 234 000 лв – около 116 000 евро. Не си правете никакви изводи, няма смисъл. Освен това Борислав Сарафов има и къща в гр. Момин проход, известен с 9-те си минерални извора, заради които е обявен за балнеоложки курорт още през 1950 г. Малка спретната къщурка (120 кв.м), две липи отпред. Всичко е законно. Сделките са перфектни. Данните са официални и са от сайта Инициатива за прозрачни съдебни назначения – https://judicialprofiles.bg . http://www.bili-bg.org/102/page.html. Дори строгата, но справедлива етична комисия на Висшия съдебен съвет не е имало за какво да се хване. По този начин съвсем открито и прозрачно Борислав Сарафов кандидатства за главен прокурор, но в крайна сметка бе назначен за зам.-главен прокурор, което пак не е никак малко, между нас казано. Още от първия ден на назначението си той подгони яко престъпността в България. И костинбродските бюлетини – тоже. Оттук насетне каквото й гадно нещо да чуете за някакво разследване срещу него или за принадлежност към кръг „Сливница“, който кадрува в магистратурата, да знаете, че е лъжа. Колкото и ГЕРБ да се хвалеше, че ще бори корупцията по време на мандата си. Наужким, де. Защото всичко е законно. Ако не е съвсем, ще се натъкми и пак ще стане. Това е положението. „В прокуратурата се говори, че точно главният прокурор е прикрил сигнал срещу Сарафов за едно разследване, свързано с натиск срещу определени лица. Тази преписка обаче е потулена.“

24.05.2023 15:41:47

Анонимен

Абе, какви са тези ключови секрети за политици, които прокуратурата държи на склад.

18.05.2023 13:25:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.